• 23-04-2014 Cele mai nesanatoase obiceiuri alimentare
• 23-04-2014 Supa de rosii cu dafin
• 23-04-2014 Coaste de porc la cuptor
• 23-04-2014 Desert cu cirese
• 23-04-2014 Biscuiti sarati chinezesti
• 23-04-2014 Garnitura de orez cu cascaval
• 23-04-2014 Cum se face sosul de mere cu busuioc?
• 23-04-2014 Paste fettuccine cu creveti
• 23-04-2014 Detoxifiere cu shake
• 23-04-2014 Reteta de briose cu ciocolata
• 23-04-2014 Reteta de placinta cu capsuni si migdale
• 23-04-2014 Salata orientala dietetica
• 23-04-2014 Reteta de tort cu crema catalana si iaurt
• 23-04-2014 Retete cu paine veche
• 23-04-2014 Paste rigatoni cu smantana si Gorgonzola
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Turta cu julfa - FOTO

 

Ingrediente:

Pentru foi:

500 gr faina
un praf de zahar
un praf de sare
   
Pentru crema:
  
2 cani de nuca macinata
vanilie
o cana de zahar
150 g de apa

Mod de preparare:


Prima data se face un aluat din ingredienteme mentionate. Dupa aceea se rup mai multe bucati din aluat si se intind pe masa, rezultand niste foi subtiri. Acestea se coc pe plita, iar apoi se dau la rece pentru mai multe ori. In acest timp se pregateste crema. Intr-un vas mai mare se amesteca nuca, vanilia, zaharul si apa. Dupa ce e gata, se pune o foaie pe un platou, se intinde deasupra o lingura de compozitia, apoi alta foaie, alta lingura de compozitie si tot asa, pana la final.
Acest fel de mancare este specific Moldovei si se mai numeste Pelincile Domnului.

sursa reteta: bucataras.ro
sursa fotografie: tib-photo.blogspot.com

Galerie foto

 
Articole despre: +faina +zahar +sare +nuca +vanilie +apa

Video Stiri

Comentarii (2) | Adauga comentariu
  • #183 gabi | 08-01-2013 23:05:12 |

    Turte cu julfa din seminte de canepa Ingrediente Seminte de canepa 1 kg faina 600 g zahar 500 g zahar vanilat 2 plicuri sare Mod de preparare raceasca, apoi se piseaza usor intr-o piua de lemn, se vantura cojile de canepa, se pun miezurile in apa, incat cojile de canepa ramase sa se ridice la suprafata si sa fie indepartate cu o spumiera plata. Se pun apoi miezurile la fiert impreuna cu zahrul si zaharul vanilat. Pe masura ce fierbe, julfa se ridica deasupra si se culege cu o lingura. Din faina, apa si sare se face o coca, din care se trag foi subtiri de marimea unei farfurii, se asaza pe tavi si se coc in cuptor. Dupa ce s-au racit, se insiropeaza foile cu siropul in care a fiert julfa (semintele de canepa), spre a le inmuia, si se intinde julfa pe deasupra fiecarei foi. Timp de preparare 60 min minute

  • #182 gabi | 08-01-2013 23:03:24 |

    Daca e turta cu nuca de ce spuneti turta cu julfa, este cu totul altceva, alt gust si alta reteta!!?

Adauga comentariu