• 24-10-2014 Curata rodia in doar 10 secunde! - VIDEO
• 24-10-2014 Cum se taie ananasul repede si usor - VIDEO
• 24-10-2014 Cum sa faci bomboane de ciocolata umplute cu bezea
• 24-10-2014 Gatit pe bloc de sare - metoda exotica de facut mancare
• 24-10-2014 Crocante, rumenite si gustoase - cele mai bune lipii naan
• 23-10-2014 Prajitura cu branza de vaci
• 23-10-2014 Cum se prepara dovleacul copt?
• 23-10-2014 De Halloween se bea cocktailul vrajitoarelor!
• 23-10-2014 Reteta de biscuiti cu crema caramel
• 23-10-2014 Cum sa gatesti ca sa NU te mai imbolnavesti
• 22-10-2014 Trufe de ciocolata cu castane
• 22-10-2014 Ce gust are Sarutul lui Dracula?
• 22-10-2014 Sfaturi pentru gatit cu mustar
• 22-10-2014 Deliciu de toamna: mere coapte cu afine si crema de vanilie
• 22-10-2014 Cocktail pentru petreceri: Halloween Grog
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Turta cu julfa - FOTO

 

Ingrediente:

Pentru foi:

500 gr faina
un praf de zahar
un praf de sare
   
Pentru crema:
  
2 cani de nuca macinata
vanilie
o cana de zahar
150 g de apa

Mod de preparare:


Prima data se face un aluat din ingredienteme mentionate. Dupa aceea se rup mai multe bucati din aluat si se intind pe masa, rezultand niste foi subtiri. Acestea se coc pe plita, iar apoi se dau la rece pentru mai multe ori. In acest timp se pregateste crema. Intr-un vas mai mare se amesteca nuca, vanilia, zaharul si apa. Dupa ce e gata, se pune o foaie pe un platou, se intinde deasupra o lingura de compozitia, apoi alta foaie, alta lingura de compozitie si tot asa, pana la final.
Acest fel de mancare este specific Moldovei si se mai numeste Pelincile Domnului.

sursa reteta: bucataras.ro
sursa fotografie: tib-photo.blogspot.com

Galerie foto

 
Articole despre: +faina +zahar +sare +nuca +vanilie +apa
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Comentarii (2) | Adauga comentariu
  • #183 gabi | 08-01-2013 23:05:12 |

    Turte cu julfa din seminte de canepa Ingrediente Seminte de canepa 1 kg faina 600 g zahar 500 g zahar vanilat 2 plicuri sare Mod de preparare raceasca, apoi se piseaza usor intr-o piua de lemn, se vantura cojile de canepa, se pun miezurile in apa, incat cojile de canepa ramase sa se ridice la suprafata si sa fie indepartate cu o spumiera plata. Se pun apoi miezurile la fiert impreuna cu zahrul si zaharul vanilat. Pe masura ce fierbe, julfa se ridica deasupra si se culege cu o lingura. Din faina, apa si sare se face o coca, din care se trag foi subtiri de marimea unei farfurii, se asaza pe tavi si se coc in cuptor. Dupa ce s-au racit, se insiropeaza foile cu siropul in care a fiert julfa (semintele de canepa), spre a le inmuia, si se intinde julfa pe deasupra fiecarei foi. Timp de preparare 60 min minute

  • #182 gabi | 08-01-2013 23:03:24 |

    Daca e turta cu nuca de ce spuneti turta cu julfa, este cu totul altceva, alt gust si alta reteta!!?

Adauga comentariu