News Flash:

Turta cu julfa - FOTO

26 Decembrie 2011
7334 Vizualizari | 2 Comentarii
Ingrediente:

Pentru foi:

500 gr faina
un praf de zahar
un praf de sare
   
Pentru crema:
  
2 cani de nuca macinata
vanilie
o cana de zahar
150 g de apa

Mod de preparare:


Prima data se face un aluat din ingredienteme mentionate. Dupa aceea se rup mai multe bucati din aluat si se intind pe masa, rezultand niste foi subtiri. Acestea se coc pe plita, iar apoi se dau la rece pentru mai multe ori. In acest timp se pregateste crema. Intr-un vas mai mare se amesteca nuca, vanilia, zaharul si apa. Dupa ce e gata, se pune o foaie pe un platou, se intinde deasupra o lingura de compozitia, apoi alta foaie, alta lingura de compozitie si tot asa, pana la final.
Acest fel de mancare este specific Moldovei si se mai numeste Pelincile Domnului.

sursa reteta: bucataras.ro
sursa fotografie: tib-photo.blogspot.com

Galerie Foto


faina zahar sare nuca vanilie apa
Distribuie:  
Incarc...

Libertatea.ro

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2406 viz    0 com
4884 viz    0 com
6467 viz    0 com
1749 viz    0 com
2040 viz    0 com
2273 viz    0 com
1830 viz    0 com

Comentarii (2)

gabi  | #182
Daca e turta cu nuca de ce spuneti turta cu julfa, este cu totul altceva, alt gust si alta reteta!!?
gabi  | #183
Turte cu julfa din seminte de canepa

Ingrediente
Seminte de canepa 1 kg faina 600 g zahar 500 g zahar vanilat 2 plicuri sare

Mod de preparare
raceasca, apoi se piseaza usor intr-o piua de lemn, se vantura cojile de canepa, se pun miezurile in apa, incat cojile de canepa ramase sa se ridice la suprafata si sa fie indepartate cu o spumiera plata. Se pun apoi miezurile la fiert impreuna cu zahrul si zaharul vanilat. Pe masura ce fierbe, julfa se ridica deasupra si se culege cu o lingura. Din faina, apa si sare se face o coca, din care se trag foi subtiri de marimea unei farfurii, se asaza pe tavi si se coc in cuptor. Dupa ce s-au racit, se insiropeaza foile cu siropul in care a fiert julfa (semintele de canepa), spre a le inmuia, si se intinde julfa pe deasupra fiecarei foi.

Timp de preparare
60 min minute
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2016 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2788 (s) | 35 queries | Mysql time :0.014371 (s)