News Flash:

Tort Napoleon - Perfect pentru petreceri, Craciun sau pentru noaptea de Revelion

21 Decembrie 2016
7064 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
1 ou
125 ml apa rece
2 linguri suc de lamaie
300 gr faina
250 gr margarina foarte rece

Pentru umplutura:
200 g unt la temperatura camerei
o conserva (400 ml) lapte condensat
200 g nuci macinate grosier

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amesteca oul cu apa rece. Se adauga sucul de lamaie si se lasa deoparte. Margarina se amesteca bine cu faina pentru a obtine un aluat nisipos in care se adauga oul frecat cu apa si se amesteca bine. Din aluatul obtinut se formeaza un sul de aluat din care se taie 9 bucati care se lasa o ora la frigider, invelite in folie alimentara.

Dupa acest timp, fiecare dintre cele 9 parti se intinde in cate o foaie care se coace 10-15 minute, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se egalizeaza apoi toate cele 9 foi coapte asezandu-le una peste cealalta si inlaturand ceea ce nu este egal cu alta foaie. Toate surplusurile se pastreaza.
Pentru umplutura, untul se mixeaza singur, apoi se adauga laptele condensat si se continua mixarea pentru a obtine o crema omogena.
Pentru a monta prajitura, se asaza o foaie, se unge cu crema, se presara cu nuci. Se procedeaza asa pana la terminarea ingredientelor. Peste ultimul strat de crema se presara firimiturile rezultate de la egalizarea foilor. Se lasa la rece pentru 8 ore.

sursa

tort napoleon tort craciun tort revelion tort foi
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1419 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018674 (s)

loading...