• 21-11-2014 Pui gatit in stil grecesc
• 21-11-2014 Barul unde NU exista nota de plata! Achiti cat vrei pentru consumatie
• 21-11-2014 Piept de pui la cuptor cu mozzarella
• 21-11-2014 Snicker facut in casa - FOTO
• 21-11-2014 Cum se foloseste bicarbonatul la gatit?
• 20-11-2014 Mamaliguta cu branza si smantana
• 20-11-2014 5 produse pe care mai bine le cumperi decat sa le faci tu
• 20-11-2014 Aperitiv cu branza si usturoi
• 20-11-2014 NU le mai cumparati! Biscuiti si fursecuri cu OTRAVA!
• 20-11-2014 Reteta de pastrav pe pat de legume
• 19-11-2014 Reteta de placinta cu branza si spanac
• 19-11-2014 Piept de pui cu rosii si ierburi aromate
• 19-11-2014 Pizza pepperoni cu doar 3 ingrediente
• 19-11-2014 Slabeste mancand la micul dejun!
• 19-11-2014 Reteta de crumble cu mere coapte
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Reteta Masterchef: prajitura cu bulion

 

Ingrediente:

Pentru foi:

15 linguri ulei
15 linguri bullion
9 linguri zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 kg faina
sare
1 sticluta esenta de rom (35 ml)

Pentru crema:
200 ml lapte
800 ml apa
200 g unt
200 g gris
4 linguri zahar
sare
800 g (un borcan mare) gem de prune

Pentru caramel:
200 g zahar
100 ml apa
100 g zahar farin

Mod de preparare:

Foi:
Se mixeaza zaharul cu uleiul si bulionul, obtinandu–se o crema spumoasa, peste care se adauga treptat faina amestecata in prealabil cu bicarbonatul si sarea. Rezulta o coca elastica, pe care o portionam in 4 bucati egale. Se intinde fiecare bucata si se coace pe dosul tavii, ce a fost pudrat cu faina, in cuptorul incins la temperatura medie. Timp de coacere pentru fiecare foaie 7 min.

Crema:
Se amesteca apa si laptele si se pun la fiert impreuna cu zaharul, adaugandu-se grisul in ploaie. Dupa fierbere se da la rece si cand este calduta adaugam untul. Le alifiem impreuna cu esenta.

Caramel:
Caramelizam zaharul si adaugam apa, continuand fierberea pana se reduce.

Asamblare:
Se aseaza o prima foaie in tava, peste care se pune ½ din crema si asezam urmatoarea foaie peste care turnam gemul. Continuam cu inca o foaie, restul de crema si foaia finala. Se da la odihna.

sursa: foodstory

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau