• 26-07-2016 Clatite din ovaz cu banana
• 26-07-2016 Tarta cu banana si frisca, FARA COACERE
• 26-07-2016 Cum recunosti somonul bun? Diferenta dintre somonul de crescatorie si cel salbatic
• 26-07-2016 Bombonele de casa cu ciocolata
• 26-07-2016 Pizza cu blat de dovlecei - O reteta de vara
• 25-07-2016 Carnaciori la cuptor, cu cartofi si oua
• 25-07-2016 Prajitura cu nectarine si cacao
• 25-07-2016 Vinete umplute cu branza de vaci
• 25-07-2016 Turta de cartofi umpluta cu carne de curcan
• 25-07-2016 Drob de dovlecei cu branza
• 24-07-2016 Cum se coc vinetele corect! Toate gospodinele fac aceasta greseala
• 23-07-2016 Tocanita de porc cu slanina scarita si cartofi pai
• 22-07-2016 Mousse cu biscuiti Oreo
• 22-07-2016 Porumb fiert - Cum sa-l faci cat mai aromat
• 22-07-2016 Omleta la cuptor cu sunca si branza
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Reteta Masterchef: prajitura cu bulion

 

Ingrediente:

Pentru foi:

15 linguri ulei
15 linguri bullion
9 linguri zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 kg faina
sare
1 sticluta esenta de rom (35 ml)

Pentru crema:
200 ml lapte
800 ml apa
200 g unt
200 g gris
4 linguri zahar
sare
800 g (un borcan mare) gem de prune

Pentru caramel:
200 g zahar
100 ml apa
100 g zahar farin

Mod de preparare:

Foi:
Se mixeaza zaharul cu uleiul si bulionul, obtinandu–se o crema spumoasa, peste care se adauga treptat faina amestecata in prealabil cu bicarbonatul si sarea. Rezulta o coca elastica, pe care o portionam in 4 bucati egale. Se intinde fiecare bucata si se coace pe dosul tavii, ce a fost pudrat cu faina, in cuptorul incins la temperatura medie. Timp de coacere pentru fiecare foaie 7 min.

Crema:
Se amesteca apa si laptele si se pun la fiert impreuna cu zaharul, adaugandu-se grisul in ploaie. Dupa fierbere se da la rece si cand este calduta adaugam untul. Le alifiem impreuna cu esenta.

Caramel:
Caramelizam zaharul si adaugam apa, continuand fierberea pana se reduce.

Asamblare:
Se aseaza o prima foaie in tava, peste care se pune ½ din crema si asezam urmatoarea foaie peste care turnam gemul. Continuam cu inca o foaie, restul de crema si foaia finala. Se da la odihna.

sursa: foodstory


Urmareste CULINAR.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri