News Flash:

Reteta Masterchef: prajitura cu bulion

19 Martie 2014
3796 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru foi:

15 linguri ulei
15 linguri bullion
9 linguri zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 kg faina
sare
1 sticluta esenta de rom (35 ml)

Pentru crema:
200 ml lapte
800 ml apa
200 g unt
200 g gris
4 linguri zahar
sare
800 g (un borcan mare) gem de prune

Pentru caramel:
200 g zahar
100 ml apa
100 g zahar farin

Mod de preparare:

Foi:
Se mixeaza zaharul cu uleiul si bulionul, obtinandu–se o crema spumoasa, peste care se adauga treptat faina amestecata in prealabil cu bicarbonatul si sarea. Rezulta o coca elastica, pe care o portionam in 4 bucati egale. Se intinde fiecare bucata si se coace pe dosul tavii, ce a fost pudrat cu faina, in cuptorul incins la temperatura medie. Timp de coacere pentru fiecare foaie 7 min.

Crema:
Se amesteca apa si laptele si se pun la fiert impreuna cu zaharul, adaugandu-se grisul in ploaie. Dupa fierbere se da la rece si cand este calduta adaugam untul. Le alifiem impreuna cu esenta.

Caramel:
Caramelizam zaharul si adaugam apa, continuand fierberea pana se reduce.

Asamblare:
Se aseaza o prima foaie in tava, peste care se pune ½ din crema si asezam urmatoarea foaie peste care turnam gemul. Continuam cu inca o foaie, restul de crema si foaia finala. Se da la odihna.

sursa: foodstory
retete masterchef retete prajituri prajitura bulion dorin stan
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1180 viz    0 com
2861 viz    0 com
7369 viz    0 com
1086 viz    0 com
1493 viz    0 com
828 viz    0 com
1101 viz    0 com
1118 viz    0 com
2004 viz    0 com

Mica publicitate

© 2016 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1866 (s) | 35 queries | Mysql time :0.022888 (s)