• 16-09-2014 Uite asa se face omleta spaniola cu spanac
• 16-09-2014 Medalioane de porc cu sos
• 16-09-2014 Secretele placintei cu mere
• 16-09-2014 Sarmalute moldovenesti pe pat de varza calita
• 16-09-2014 Briose cu banana si ciocolata
• 15-09-2014 Paste fusilli cu sos de rosii crude
• 15-09-2014 Salata detoxifianta de toamna
• 15-09-2014 Uite cum se face maioneza fara ou!
• 15-09-2014 Sfaturi culinare: ce sa NU mai faci cand gatesti friptura
• 15-09-2014 Chiftelute cu paste si sos
• 12-09-2014 Paste cu fructe de mare si busuioc
• 12-09-2014 Ciuperci umplute cu parmezan
• 12-09-2014 10 secrete din industria alimentara care pot provoca decesul
• 12-09-2014 Supa cu cartofi copti si bacon
• 12-09-2014 Reteta usoara de ratatouille
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Reteta Masterchef: prajitura cu bulion

 

Ingrediente:

Pentru foi:

15 linguri ulei
15 linguri bullion
9 linguri zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 kg faina
sare
1 sticluta esenta de rom (35 ml)

Pentru crema:
200 ml lapte
800 ml apa
200 g unt
200 g gris
4 linguri zahar
sare
800 g (un borcan mare) gem de prune

Pentru caramel:
200 g zahar
100 ml apa
100 g zahar farin

Mod de preparare:

Foi:
Se mixeaza zaharul cu uleiul si bulionul, obtinandu–se o crema spumoasa, peste care se adauga treptat faina amestecata in prealabil cu bicarbonatul si sarea. Rezulta o coca elastica, pe care o portionam in 4 bucati egale. Se intinde fiecare bucata si se coace pe dosul tavii, ce a fost pudrat cu faina, in cuptorul incins la temperatura medie. Timp de coacere pentru fiecare foaie 7 min.

Crema:
Se amesteca apa si laptele si se pun la fiert impreuna cu zaharul, adaugandu-se grisul in ploaie. Dupa fierbere se da la rece si cand este calduta adaugam untul. Le alifiem impreuna cu esenta.

Caramel:
Caramelizam zaharul si adaugam apa, continuand fierberea pana se reduce.

Asamblare:
Se aseaza o prima foaie in tava, peste care se pune ½ din crema si asezam urmatoarea foaie peste care turnam gemul. Continuam cu inca o foaie, restul de crema si foaia finala. Se da la odihna.

sursa: foodstory

loading...
Realitatea.net
Libertatea.ro

Video Stiri