• 24-04-2014 De ce nu iese mancarea buna?
• 24-04-2014 Reteta de spirale cu capsuni si ciocolata
• 24-04-2014 Placinte cu urda
• 24-04-2014 Reteta de paine rustica
• 24-04-2014 Mancarica de dovlecei
• 24-04-2014 Budinca de orez cu ananas si vanilie
• 24-04-2014 Prajitura in straturi
• 24-04-2014 Briose cu cartofi si branza
• 24-04-2014 Briose cu fructe
• 24-04-2014 Paste fettuccine cu ciuperci si parmezan
• 24-04-2014 Reteta de tort amandina
• 24-04-2014 Idei de retete cu iaurt grecesc
• 24-04-2014 Broccoli cu lamaie si usturoi
• 23-04-2014 Cele mai nesanatoase obiceiuri alimentare
• 23-04-2014 Supa de rosii cu dafin
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Reguli noi pentru igiena din restaurante. Iata ce a hotarat Comisia Europeana

 

Restaurantele nu vor mai avea voie sa puna pe masa oliviere obisnuite. Regula noua impusa de oficialii europeni prevede folosirea sticlelor de unica folosinta.

De la 1 ianuarie nu vom mai gasi pe masa la restaurant olivierele asortate cu ulei si otet. Nici ulei in carafe, borcanele sau alte recipiente care pot fi reumplute. Uniunea Europeana impune noi reguli si cere servirea uleiului in recipiente de unica folosinta sau sticle sigilate.

Comisia Europeana justifica aceasta decizie prin cresterea masurilor de igiena in localuri si prin asigurarea clientilor ca uleiul pe care il primesc este de cea mai buna calitate, nediluat cu apa. Masura a fost sustinuta de 15 din cele 27 de state membre UE, inclusiv de marii producatori de ulei ai continentului – Italia, Grecia, Spania si Portugalia.

Proprietarii restaurantelor sunt, insa, nemultumiti de aceasta masura si spun ca aceasta va aduce profituri enorme producatorilor industriali, dar va distruge afacerile mici si productia artizanala.

Pe de alta parte, decizia a starnit zambete si remarci acide din partea presei. Cotidianul german Süddeutsche Zeitung a scris ca aceasta masura este “cea mai ciudata decizie de la legendara regula privind forma legumelor ce urmau sa fie vandute in magazinele europene”. In urma cu 5 ani Uniunea Europeana dorea sa impuna reguli stricte in privinta formei perfecte a fructelor si legumelor ce urmau sa fie comercializate. S-a renuntat la aceasta masura la scurt timp dupa impunerea ei.

sursa: foodstory

Video Stiri