News Flash:

Pulpe de pui la cuptor, cu sos de ciuperci

13 Martie 2017
2254 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 linguri rozmarin proaspat tocat marunt
2 linguri cimbru proaspat tocat marunt
1 lingura ulei de masline extravirgin
250g ciuperci proapete taiate felii sau sferturi (dupa preferinte)
1 lingura faina
1 cana supa de pui
1/2 cana vin alb, sec (poate fi inlocuit tot cu supa de pui)
2 lingurite mustar de dijon
2 linguri patrunjel proaspat, tocat
1 catel de usturoi, bine pisat
sare

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si unge un vas de yena cu putin ulei. Asezoneaza pulpele de pui cu sarea kosher si piper.

Intr-o tigaie pune uleiul la incins si prajeste puiul cu pielea in jos, pana capata o culoare aurie. Adauga apoi puiul in vasul de yena, avand grija sa lasi pielea in sus si coace-l pana cand este bine patruns.

In tigaia in care ai prajit puiul, adauga ciupercile si caleste-le la foc mic cu putina sare. Cand incep ciupercile incep sa se inmoaie adauga usturoiul si faina. Amesteca bine, apoi incorporeaza supa de pui, vinul si mustarul. Lasa totul sa fiarba pana cand ciupercile sunt bine patrunse iar sosul capata o consistenta cremoasa. In tot acest timp, amesteca in continuu pentru a nu se lipi. Asezoneaza dupa gust cu sare apoi stinge focul. Adauga rozmarinul si cimbrul si amesteca bine.

Peste sosul de ciuperci adauga pulpele de pui proaspat scoase din cuptor, impreuna cu zeama pe care si-au lasat-o. Stropeste puiul cu sos de ciperci pe deasupra si presara patrunjelul.
Serveste alaturi de o salata de sezon si un pahar de vin alb, sec sau demi-sec.

sursa: acasa

rozmarin cimbru ciuperci vin alb usturoi celsius yena
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1505 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020578 (s)

loading...