News Flash:

Prajitura sarbeasca usor de facut

7 Martie 2016
7622 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru pandispan:
4 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
2 linguri cacao
1 praf de copt

Pentru prima crema:
500 ml lapte
9 linguri faina
9 linguri zahar
1 plic de zahar vanilat

Pentru a doua crema:
1 pachet de margarina
200 gr zahar fin

Pentru sirop:
200 gr zahar

Pentru decor:
ciocolata topita

Mod de preparare:

Pandispan
1. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Mixeaza spuma albusurile.
3. Adauga treptat in ele zaharul, apoi galbenusurile, faina, praful de copt si cacao.
4. Unge cu unt o tava de copt.
5. Pune compozitia in ea si bag-o in cuptor pentru vreo 30 de minute. Las-o apoi sa se raceasca.

Prima crema
1. Fierbe laptele.
2. Amesteca faina cu cateva linguri de lapte, apoi cu zaharul vanilat si zaharul simplu. Omogenizeaza, pentru ca acestea din urma sa se topeasca.
3. Toarna restul de lapte, amesteca bine si pune inapoi pe foc, ca sa ajunga la consistenta dorita (mai groasa putin decat budinca).

A doua crema
1. Mixeaza margarina cu zaharul.
2. Amesteca prima crema cu a doua.

Sirop
1. Pune zaharul intr-o cratita.
2. Toarna apa peste el cat sa-l acopere.
3. Pune cratita pe foc potrivit si amesteca in ea, pentru ca zaharul sa se dizolve.

Asamblare
1. Toarna siropul peste pandispan (acesta trebuie sa fie rece, iar siropul fierbinte).
2. Intinde crema apoi peste pandispan si acopera cu ciocolata topita.
Baga prajitura in frigider pana in momentul servirii.

prajitura sarbeasca pandispan
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2016 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1653 (s) | 24 queries | Mysql time :0.011797 (s)