News Flash:

Prajitura "Roua diminetii" - Afla cum se face acest deliciu!

12 Ianuarie 2017
9733 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
300 gr faina
2 linguri de cacao
150 gr smantana
200 gr unt
150 gr zahar
3 oua
3 linguri de lapte
1 pachetel praf de copt

Pentru bilute:
200 g de branza de vaci
3 linguri de zahar
1 galbenus
5-6 linguri de nuca de cocos

Pentru crema:
2 linguri de faina
150 g de zahar
2 cani de lapte
1 ou
vanilie (dupa gust)

Mod de preparare:

Bilute:
1. Se mixeaza branza, zaharul, galbenusul si nuca de cocos.
2. Din compozitia formata facem bilute cam de marimea unei nuci si le bagam in congelator vreo jumatate de ora.

Aluat:
3. Se mixeaza untul cu zaharul, se adauga ouale si restul de albus. Se mixeaza bine.
4. Se toarna smantana, lapte, se adauga faina si praful de copt. Se framanta aluatul.
5. Intr-o forma unsa cu ulei puneti jumatate din aluat.
6. In aluatul ramas se presoara 2 linguri de cacao si se omogenizeaza. Apoi se toarna peste cel alb, din forma de copt.
8. Se scot bilutele din congelator si se aranjeaza in aluat, apasandu-le usor.
9. Se coace in cuptor timp de aproximativ 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius.

Crema:
10. Se mixeaza ouale, zaharul si vanilia.
11. Se adauga faina si 2 cani de lapte si se pune pe foc. Se amesteca folosind un tel, pana cand crema se ingroasa.
12. Se lasa sa se raceasca complet, dupa care se toarna crema peste prajitura si se decoreaza cu cacao.

roua diminetii prajitura
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2172 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017314 (s)

loading...