News Flash:

Prajitura Arlechino

11 Martie 2013
3283 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru baza:

140 g faina
2 oua mari sau 3 mai mici
100 g zahar tos
60 g unt topit
65 ml lichior de ou (puteti inlocui cu lichior de ciocolata)
50 g nuci macinate (alune, migdale)
9 g praf de copt

Pentru grilaj:

30 g zahar pudra
250 g branza de vaci
1 ou
20 g budinca de vanilie

Mod de preparare:

Ouale cu zaharul si lichiorul se mixeaza bine, (cam 10 minute, nu-i neaparat sa se topeasca zaharul), se adauga untul topit. Faina o amestecam cu praful de copt si nucile macinate si o adaugam lingura cu lingura la compozitia de ou. Punem hartia de copt in tava si turnam compozitia de blat. Branza de vaci, zaharul pudra, oul si praful de budinca le amestecam bine si apoi le punem intr-un pos de ornat si turnam in forma de grilaj peste blat. Puteti folosi o punga de plastic pe care o taieti la un capat. Coacem in cuptorul incins la 180 grade C, timp de 20 min.
Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea. (In reteta originala scria 30-40 min., dar la mine s-a copt in 20). Servim calda pudrata cu zahar.

Prajitura Arlechino recomandata de Amalia.
baza faina oua zahar tos unt topit nuci macinate grilaj zahar pudra tava
Distribuie:  
Incarc...

Libertatea.ro

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2016 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2473 (s) | 35 queries | Mysql time :0.026110 (s)