News Flash:

PATEURI CU CARTOFI – pur si simplu DELICIOASE!

11 Ianuarie 2017
11424 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
500 ml apa calda sau lapte
1 lingura zahar
putina sare
4 linguri ulei
1 plic drojdie uscata
5-6 faina
2-3 oua

Pentru umplutura:
100 gr cascaval tare
7-8 cartofi
1 ceapa
50 gr unt
putin marar proaspat

Mod de preparare:

1. Adaugati in apa calda sarea, zaharul si uleiul. Amestecati si adaugati drojdia.
2. Apoi adaugati 2-3 cani de faina si amestecati bine pana la omogenizare.
3. In aluatul lichid adaugati faina treptat si framantati aluatul cu mainile. Cantitatea de faina poate varia, insa luati atat cat sa obtineti un aluat moale, u?or de modelat.
4. Acoperiti vasul cu un prosop si puneti-l la cald, sa creasca in volum de 2 ori. Apoi mai framantati-l o data si puneti-l din nou la dospit.
5. Intre timp pregatiti umplutura: Fierbeti cartofii si maruntiti-i piureu. Adaugati ca?cavalul ras si mararul taiat marunt. Caliti ceapa in unt si adaugati-o in piureul de cartofi. Potriviti gustul cu sare.
6. Din aluatul dospit modelati bilute cu diametrul 4-5 cm, pe care le intindeti cu mainile inmuiate in ulei. Suprafata de lucru, de asemenea, ungeti-o cu ulei. Lasati aluatul intins sa stea 10-15 minute.
7. Dupa care puneti umplutura si lipiti marginile. Prajiti pateurile pe tigaia cu ulei incins, cu partea lipita in jos, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

pateuri casa pateuri cartofi aluat pateuri
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2329 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017178 (s)

loading...