• 26-07-2016 Clatite din ovaz cu banana
• 26-07-2016 Tarta cu banana si frisca, FARA COACERE
• 26-07-2016 Cum recunosti somonul bun? Diferenta dintre somonul de crescatorie si cel salbatic
• 26-07-2016 Bombonele de casa cu ciocolata
• 26-07-2016 Pizza cu blat de dovlecei - O reteta de vara
• 25-07-2016 Carnaciori la cuptor, cu cartofi si oua
• 25-07-2016 Prajitura cu nectarine si cacao
• 25-07-2016 Vinete umplute cu branza de vaci
• 25-07-2016 Turta de cartofi umpluta cu carne de curcan
• 25-07-2016 Drob de dovlecei cu branza
• 24-07-2016 Cum se coc vinetele corect! Toate gospodinele fac aceasta greseala
• 23-07-2016 Tocanita de porc cu slanina scarita si cartofi pai
• 22-07-2016 Mousse cu biscuiti Oreo
• 22-07-2016 Porumb fiert - Cum sa-l faci cat mai aromat
• 22-07-2016 Omleta la cuptor cu sunca si branza
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Invata sa gatesti cu carne de vita!

 

Daca esti un iubitor de carne, trebuie neaparat sa cunosti cele mai bune sortimente pe care le gasesti in meniurile restaurantelor de top. Invata sa faci diferenta intre ele si sa le apreciezi proprietile unice.

Antricot
Alte denumiri din restaurante: Rib-Eye, Beauty Steak, Market Stek, Delmonico Steak, Spencer Steak, Scotch Filet, Entrecôte
Provine din regiunea intercostala (Rib = coasta) si este una din cele mai savuroase parti ale vitei, datorita fibrei grase care o strabate. Antricotul merge cel mai bine merge gatit la gratar si este cel mai gustos gatit mediu. Daca are si os, se numeste Rib Steak.

File
Alte denumiri din restaurante: Tenderloin, Bifteck, Chateaubriand, Filet Mignon, Filet Steak, Fillet Steaks, Tournedos.
Este taiat din muschiul vitei si este cea mai apreciata carne de catre iubitorii de vita. Are o textura cremoasa, ca de unt, care iti lasa impresia ca ti se topeste in gura. Este gatit in sange si are o aroma puternica. Se poate gati atat la gratar, cat si la tigaie.

T-Bone
Alte denumiri din restaurante: Porterhouse
Contine o parte de vrabioara si o bucata din muschi, despartite de un os in forma de T. Se gateste la gratar. Grasimea tine carnea frageda si ii da o aroma puternica.

Vrabioara
Alte denumiri din restaurante: Strip, New York Strip, Kansas City Strip, Top Sirloin
Este o bucata de carne din regiunea ?alelor, in continuarea coastelor, ceea ce este foarte important de stiut pentru a-i intelege proprietatile. Aceasta zona este utilizata la minimum cat timp vita este in viata, tocmai de aceea este moale si putin grasa. Tocmai de aceea are o aroma intensa, apreciata de cunoscatori.

sursa: foodstory


Urmareste CULINAR.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Galerie foto

 
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri