• 18-09-2014 Somon cu paprika si sirop
• 18-09-2014 SOCANT! Alimentele care forizeaza putrezirea dintilor
• 18-09-2014 La ce este buna sarea? Intrebuintari neobisnuite
• 18-09-2014 Invata sa coci ardeii fara cuptor!
• 18-09-2014 Mic dejun cu ou, bacon si avocado
• 18-09-2014 Retete delicioase cu lipie
• 17-09-2014 Idei de sandvisuri pentru scoala
• 17-09-2014 Mare Ti-e Gradina, Doamne! S-a lansat pizza cu marijuana
• 17-09-2014 SOCANT! Sunt cufundati in baie de clor, apoi scosi la vanzare
• 17-09-2014 Reteta delicioasa de fursecuri cu dovleac
• 17-09-2014 Sfaturi pentru facut piata!
• 16-09-2014 Uite asa se face omleta spaniola cu spanac
• 16-09-2014 Medalioane de porc cu sos
• 16-09-2014 Secretele placintei cu mere
• 16-09-2014 Sarmalute moldovenesti pe pat de varza calita
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Invata sa gatesti cu carne de vita!

 

Daca esti un iubitor de carne, trebuie neaparat sa cunosti cele mai bune sortimente pe care le gasesti in meniurile restaurantelor de top. Invata sa faci diferenta intre ele si sa le apreciezi proprietile unice.

Antricot
Alte denumiri din restaurante: Rib-Eye, Beauty Steak, Market Stek, Delmonico Steak, Spencer Steak, Scotch Filet, Entrecôte
Provine din regiunea intercostala (Rib = coasta) si este una din cele mai savuroase parti ale vitei, datorita fibrei grase care o strabate. Antricotul merge cel mai bine merge gatit la gratar si este cel mai gustos gatit mediu. Daca are si os, se numeste Rib Steak.

File
Alte denumiri din restaurante: Tenderloin, Bifteck, Chateaubriand, Filet Mignon, Filet Steak, Fillet Steaks, Tournedos.
Este taiat din muschiul vitei si este cea mai apreciata carne de catre iubitorii de vita. Are o textura cremoasa, ca de unt, care iti lasa impresia ca ti se topeste in gura. Este gatit in sange si are o aroma puternica. Se poate gati atat la gratar, cat si la tigaie.

T-Bone
Alte denumiri din restaurante: Porterhouse
Contine o parte de vrabioara si o bucata din muschi, despartite de un os in forma de T. Se gateste la gratar. Grasimea tine carnea frageda si ii da o aroma puternica.

Vrabioara
Alte denumiri din restaurante: Strip, New York Strip, Kansas City Strip, Top Sirloin
Este o bucata de carne din regiunea ?alelor, in continuarea coastelor, ceea ce este foarte important de stiut pentru a-i intelege proprietatile. Aceasta zona este utilizata la minimum cat timp vita este in viata, tocmai de aceea este moale si putin grasa. Tocmai de aceea are o aroma intensa, apreciata de cunoscatori.

sursa: foodstory

Galerie foto

 
loading...
Realitatea.net
Libertatea.ro

Video Stiri