• 03-07-2015 Reteta de ceviche
• 03-07-2015 Reteta de stufat de miel
• 03-07-2015 Clafoutis cu cirese
• 03-07-2015 Nutella de casa - reteta si sfaturi
• 03-07-2015 Clatite pufoase - sfaturi culinare
• 02-07-2015 Reteta de mancarica de pui
• 02-07-2015 Briose cu caise
• 02-07-2015 Ce se gaseste, de fapt, in conserva de ton! In nici un caz ce scrie pe eticheta
• 02-07-2015 Tort fara coacere
• 02-07-2015 Placinta cu carne
• 01-07-2015 Paste cu ton si sos de rosii
• 01-07-2015 Aripioare de pui la cuptor
• 01-07-2015 Placinta cu banane
• 01-07-2015 Omleta cu sunca si branza
• 01-07-2015 Ciorba de legume
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Invata sa gatesti cu carne de vita!

 

Daca esti un iubitor de carne, trebuie neaparat sa cunosti cele mai bune sortimente pe care le gasesti in meniurile restaurantelor de top. Invata sa faci diferenta intre ele si sa le apreciezi proprietile unice.

Antricot
Alte denumiri din restaurante: Rib-Eye, Beauty Steak, Market Stek, Delmonico Steak, Spencer Steak, Scotch Filet, Entrecôte
Provine din regiunea intercostala (Rib = coasta) si este una din cele mai savuroase parti ale vitei, datorita fibrei grase care o strabate. Antricotul merge cel mai bine merge gatit la gratar si este cel mai gustos gatit mediu. Daca are si os, se numeste Rib Steak.

File
Alte denumiri din restaurante: Tenderloin, Bifteck, Chateaubriand, Filet Mignon, Filet Steak, Fillet Steaks, Tournedos.
Este taiat din muschiul vitei si este cea mai apreciata carne de catre iubitorii de vita. Are o textura cremoasa, ca de unt, care iti lasa impresia ca ti se topeste in gura. Este gatit in sange si are o aroma puternica. Se poate gati atat la gratar, cat si la tigaie.

T-Bone
Alte denumiri din restaurante: Porterhouse
Contine o parte de vrabioara si o bucata din muschi, despartite de un os in forma de T. Se gateste la gratar. Grasimea tine carnea frageda si ii da o aroma puternica.

Vrabioara
Alte denumiri din restaurante: Strip, New York Strip, Kansas City Strip, Top Sirloin
Este o bucata de carne din regiunea ?alelor, in continuarea coastelor, ceea ce este foarte important de stiut pentru a-i intelege proprietatile. Aceasta zona este utilizata la minimum cat timp vita este in viata, tocmai de aceea este moale si putin grasa. Tocmai de aceea are o aroma intensa, apreciata de cunoscatori.

sursa: foodstory


Urmareste CULINAR.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Galerie foto

 
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau