News Flash:

Galuste din ficat cu sos de bulion

17 Martie 2017
2387 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g ficat (eu am folosit de pui)
1 ceapa mica
2 felii franzela
cateva fire de marar si patrunjel verde
1 ou mai mare sau 2 mai mici
ulei
sare
piper
4-5 rosii mijlocii/2 lingurite pasta tomate (eu am folosit 250 ml bulion)
1 ceasca zeama carne
faina

Citeste si Drob de ficatei - Aperitiv ideal pentru masa festiva

Mod de preparare:

Spalam ficatul, il taiem bucati si il prajim in putin ulei. Cand se raceste il trecem prin masina de carne si adaugam ceapa si mararul tocat, painea inmuiata in lapte sau apa si stoarsa bine (sau le bagam pe toate la tocat).
Adaugam ouale, sare, piper, omogenizam si formam galuste de marimea unei nuci mari (pasta e cam moale, eu am luat cu lingura putina pasta am pus in faina si apoi am „plimbat” practic galustele de pe o palma pe alta. In cratita punem putin ulei la incins, apoi rosiile curatate de pielita si seminte sau bulionul, lasam sa se caleasca, adaugam zeama de carne, sare, piper si amestecam bine. Lasam sa dea cateva clocote. In sosul din cratita se pun cu grija galustele de ficat, se fierb 10-15 min.

Eu le-am intors pe o parte si pe alta cu o paleta, cu grija caci sunt destul de fragile.
Servim fierbinti cu cartofi piure.

sursa: hai sa gatim

ficat franzela marar rosii zeama carne faina cartofi piure
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1395 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018579 (s)

loading...