• 24-06-2016 Prajitura cu suc de rosii
• 24-06-2016 Cartofi cu pulpe de pui
• 24-06-2016 Limonada cu pepene rosu si menta
• 24-06-2016 Compot de cirese. DOAR 4 ingrediente
• 24-06-2016 Margarita pentru copii. Un cocktail plin de vitamine
• 23-06-2016 Gogosele cu Nutella
• 23-06-2016 Cornulete cu margarina. Cum le facea bunica
• 23-06-2016 Smoothie de sfecla rosie
• 23-06-2016 Suc de morcovi. Pline de vitamine si minerale
• 23-06-2016 Salata de fasole verde. Reteta de vara, usor de facut
• 22-06-2016 Omleta cu carnati si branza
• 22-06-2016 Gratar de pui cu ciuperci si cascaval
• 22-06-2016 Friptura de curcan in sos
• 22-06-2016 Rulada din carne de pui
• 22-06-2016 Evantai cu sunca si branza de burduf
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Cum se prepara si se bea un Irish coffee

 

Irish coffee, asa cum e cunoscuta in lume din 1940, este o cafea-cocktail servita in barurile din toata lumea. Contine cafea, whiskey, zahar si frisca. In mod traditional este o bautura pentru dupa cina, dar este perfecta si in dimineatile reci pentru ca te incalzeste instantaneu. Iata cateva secrete de preparare si degustare.

Mihai Panfil, barista de la Origo Coffee Shop, a dezvaluit cateva dintre secretele acestei cafele extrem de delicioase. Nu numai ca exista cateva secrete care garanteaza un gust deosebit, dar si felul in care o bei este foarte important.

"Secretul este paharul, reteta, cafeaua folosita, turnarea - totul conteaza", ne-a explicat Mihai. Iata si 3 trucuri ca sa-ti iasa perfect:
1. Foloseste o cafea de calitate si prepar-o cu atentie. "Cafeaua o preparam la Syphon, o metoda apreciata de clientii nostri.

2. Foloseste un whisky de calitate. "Noi folosim un whisky bun si suntem atenti sa obtinem o crema cu o consistenta corecta, nu foarte tare dar nici foarte moale astfel incat sa nu se amestece cu cafeaua"

3. Combina cu atentie ingredientele. "Este foarte important ca turnarea sa fie facuta in straturi, perfect delimitate.  Pentru a oferi clientului reala experienta a acestei bauturi, noi recomandam paharul classic de Irish Coffee care permite ca bautura calda sa treaca usor prin crema rece si sa incante papilele gustative.

Cum se bea un Irish Coffee: nu trebuie sa-l amesteci si nici sa-i bei straturile pe rand. Incearca sa bei din toate straturile in mod egal, chiar daca asta inseamna sa-ti murdaresti zona de deasupra buzei superioare.

sursa: foodstory


Urmareste CULINAR.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri