News Flash:

Cum se prepara si se bea un Irish coffee

11 Octombrie 2013
1500 Vizualizari | 0 Comentarii
Irish coffee, asa cum e cunoscuta in lume din 1940, este o cafea-cocktail servita in barurile din toata lumea. Contine cafea, whiskey, zahar si frisca. In mod traditional este o bautura pentru dupa cina, dar este perfecta si in dimineatile reci pentru ca te incalzeste instantaneu. Iata cateva secrete de preparare si degustare.

Mihai Panfil, barista de la Origo Coffee Shop, a dezvaluit cateva dintre secretele acestei cafele extrem de delicioase. Nu numai ca exista cateva secrete care garanteaza un gust deosebit, dar si felul in care o bei este foarte important.

"Secretul este paharul, reteta, cafeaua folosita, turnarea - totul conteaza", ne-a explicat Mihai. Iata si 3 trucuri ca sa-ti iasa perfect:
1. Foloseste o cafea de calitate si prepar-o cu atentie. "Cafeaua o preparam la Syphon, o metoda apreciata de clientii nostri.

2. Foloseste un whisky de calitate. "Noi folosim un whisky bun si suntem atenti sa obtinem o crema cu o consistenta corecta, nu foarte tare dar nici foarte moale astfel incat sa nu se amestece cu cafeaua"

3. Combina cu atentie ingredientele. "Este foarte important ca turnarea sa fie facuta in straturi, perfect delimitate.  Pentru a oferi clientului reala experienta a acestei bauturi, noi recomandam paharul classic de Irish Coffee care permite ca bautura calda sa treaca usor prin crema rece si sa incante papilele gustative.

Cum se bea un Irish Coffee: nu trebuie sa-l amesteci si nici sa-i bei straturile pe rand. Incearca sa bei din toate straturile in mod egal, chiar daca asta inseamna sa-ti murdaresti zona de deasupra buzei superioare.

sursa: foodstory
Distribuie:  
Incarc...

Libertatea.ro

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2016 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2555 (s) | 35 queries | Mysql time :0.021188 (s)