• 23-04-2014 Cele mai nesanatoase obiceiuri alimentare
• 23-04-2014 Supa de rosii cu dafin
• 23-04-2014 Coaste de porc la cuptor
• 23-04-2014 Desert cu cirese
• 23-04-2014 Biscuiti sarati chinezesti
• 23-04-2014 Garnitura de orez cu cascaval
• 23-04-2014 Cum se face sosul de mere cu busuioc?
• 23-04-2014 Paste fettuccine cu creveti
• 23-04-2014 Detoxifiere cu shake
• 23-04-2014 Reteta de briose cu ciocolata
• 23-04-2014 Reteta de placinta cu capsuni si migdale
• 23-04-2014 Salata orientala dietetica
• 23-04-2014 Reteta de tort cu crema catalana si iaurt
• 23-04-2014 Retete cu paine veche
• 23-04-2014 Paste rigatoni cu smantana si Gorgonzola
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Cum se prepara si se bea un Irish coffee

 

Irish coffee, asa cum e cunoscuta in lume din 1940, este o cafea-cocktail servita in barurile din toata lumea. Contine cafea, whiskey, zahar si frisca. In mod traditional este o bautura pentru dupa cina, dar este perfecta si in dimineatile reci pentru ca te incalzeste instantaneu. Iata cateva secrete de preparare si degustare.

Mihai Panfil, barista de la Origo Coffee Shop, a dezvaluit cateva dintre secretele acestei cafele extrem de delicioase. Nu numai ca exista cateva secrete care garanteaza un gust deosebit, dar si felul in care o bei este foarte important.

"Secretul este paharul, reteta, cafeaua folosita, turnarea - totul conteaza", ne-a explicat Mihai. Iata si 3 trucuri ca sa-ti iasa perfect:
1. Foloseste o cafea de calitate si prepar-o cu atentie. "Cafeaua o preparam la Syphon, o metoda apreciata de clientii nostri.

2. Foloseste un whisky de calitate. "Noi folosim un whisky bun si suntem atenti sa obtinem o crema cu o consistenta corecta, nu foarte tare dar nici foarte moale astfel incat sa nu se amestece cu cafeaua"

3. Combina cu atentie ingredientele. "Este foarte important ca turnarea sa fie facuta in straturi, perfect delimitate.  Pentru a oferi clientului reala experienta a acestei bauturi, noi recomandam paharul classic de Irish Coffee care permite ca bautura calda sa treaca usor prin crema rece si sa incante papilele gustative.

Cum se bea un Irish Coffee: nu trebuie sa-l amesteci si nici sa-i bei straturile pe rand. Incearca sa bei din toate straturile in mod egal, chiar daca asta inseamna sa-ti murdaresti zona de deasupra buzei superioare.

sursa: foodstory

Video Stiri