• 04-09-2015 Gratin de conopida si broccoli
• 04-09-2015 Negresa cu nuci - reteta pentru incepatori
• 03-09-2015 Prajitura Kate Middleton - deliciu de pe masa regala
• 03-09-2015 Omleta cu broccoli la cuptor
• 03-09-2015 Bulion de casa - mod de preparare
• 03-09-2015 Morcovi murati - o reteta usoara
• 03-09-2015 Ardei iuti la borcan
• 02-09-2015 Conopida gratinata - uite asa se gateste
• 02-09-2015 Pepene murat - harbuz pus pe iarna
• 02-09-2015 Vinete murate - ingrediente si mod de preparare
• 02-09-2015 Bureti marinati in otet
• 02-09-2015 Placinta cu dovlecei si branza
• 01-09-2015 Ciuperci marinate in otet - puse pe iarna
• 01-09-2015 Vinete la cuptor
• 01-09-2015 Omleta corsicana
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Cum se gatesc crevetii

 

Se gatesc foarte rapid, insa asta nu inseamna ca nu poti sa o dai in bara. Trebuie sa fii atent in toate etapele: cand ii cumperi, cum ii cureti si cum ii prepari.

1. Cumpara-i cu atentie
Crevetii proaspeti sunt extremi de perisabili. Cel mai bine este sa-i gatesti in primele 24 de ore. Daca sunt adusi in magazine din tari indepartate, precum Thailanda, inseamna ca au mai fost congelati inainte. De aceea, cel mai bine este sa ii cumperi direct congelati din magazin. Orice ai alege, daca miros a amoniac, arunca-i. Este semn ca nu sunt tocmai proaspeti.

2. Dezgheata-i corect
Nu gati creveti fara sa-i dezgheti inainte. Daca ii pui congelati in apa clocotita, nu se vor gati bine. Cel mai bine este sa-i pui in apa rece si se vor dezgheta in cateva minute.

3. Condimenteaza-i
Creveti sunt dulci, moi si au in ei aroma marii. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa pui macar putina sare peste ei. Daca vrei sa le dai o aroma cu totul si cu totul deosebita insa, poti incerca lamaie, usturoi, patrunjel, busuioc, menta, marar, fenicul, rozmarin si alte condimente, in functie de modul in care ii prepari.

4. Nu-i gati prea mult timp
Exista o regula simpla pe care trebuie sa o cunosti: crevetii care stau drept sunt insuficient gatiti, crevetii care stau in forma de C sunt perfect gatiti, iar crevetii incolaciti care arata ca litera O sunt gatiti mult prea tare si cel mai probabil au o textura de cauciuc.

5. Nu-i cumpara in varianta semi-preparata
Nu te vei bucura de creveti proaspeti sau cu adevarat gustosi. Cumpara-i congelati si testeaza cat mai multe retete cu creveti.

sursa: foodstory


Urmareste CULINAR.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau