• 31-10-2014 Reteta de Halloween: maturi de vrajitoare
• 31-10-2014 Pas cu pas: Milefeuille cu afine si lamaie
• 31-10-2014 Saratele cu branza de vaci
• 31-10-2014 Prajitura cu ciocolata si nuca
• 31-10-2014 Tarta rasturnata cu gutui
• 30-10-2014 Sfaturi pentru facut placinta cu dovleac
• 30-10-2014 Alimente care te ajuta sa slabesti
• 30-10-2014 Reteta inedita de piure
• 30-10-2014 Ce se mananca in avion? Cele mai bune meniuri oferite la bord de companiile aeriene
• 30-10-2014 Budinca speciala pentru noaptea de Halloween
• 29-10-2014 Mancaruri traditionale de Halloween - FOTO
• 29-10-2014 Cel mai neadevarat lucru care ti s-a spus despre cafea
• 29-10-2014 Prajiturele in 20 de minute
• 29-10-2014 Cea mai rapida metoda de facut friganele! - FOTO
• 29-10-2014 De gatit acasa: biscuiti florentini
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Cum se gatesc crevetii

 

Se gatesc foarte rapid, insa asta nu inseamna ca nu poti sa o dai in bara. Trebuie sa fii atent in toate etapele: cand ii cumperi, cum ii cureti si cum ii prepari.

1. Cumpara-i cu atentie
Crevetii proaspeti sunt extremi de perisabili. Cel mai bine este sa-i gatesti in primele 24 de ore. Daca sunt adusi in magazine din tari indepartate, precum Thailanda, inseamna ca au mai fost congelati inainte. De aceea, cel mai bine este sa ii cumperi direct congelati din magazin. Orice ai alege, daca miros a amoniac, arunca-i. Este semn ca nu sunt tocmai proaspeti.

2. Dezgheata-i corect
Nu gati creveti fara sa-i dezgheti inainte. Daca ii pui congelati in apa clocotita, nu se vor gati bine. Cel mai bine este sa-i pui in apa rece si se vor dezgheta in cateva minute.

3. Condimenteaza-i
Creveti sunt dulci, moi si au in ei aroma marii. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa pui macar putina sare peste ei. Daca vrei sa le dai o aroma cu totul si cu totul deosebita insa, poti incerca lamaie, usturoi, patrunjel, busuioc, menta, marar, fenicul, rozmarin si alte condimente, in functie de modul in care ii prepari.

4. Nu-i gati prea mult timp
Exista o regula simpla pe care trebuie sa o cunosti: crevetii care stau drept sunt insuficient gatiti, crevetii care stau in forma de C sunt perfect gatiti, iar crevetii incolaciti care arata ca litera O sunt gatiti mult prea tare si cel mai probabil au o textura de cauciuc.

5. Nu-i cumpara in varianta semi-preparata
Nu te vei bucura de creveti proaspeti sau cu adevarat gustosi. Cumpara-i congelati si testeaza cat mai multe retete cu creveti.

sursa: foodstory

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri