• 02-10-2014 Cum sa faci chipsuri in doar 10 minute - VIDEO
• 02-10-2014 Condimente folosite pentru friptura
• 01-10-2014 Reteta fara carne: legume in sos de branza
• 01-10-2014 ADEVARUL, in sfarsit: Cate chipsuri se afla, de fapt, in pungile cu snacks-uri
• 01-10-2014 Cea mai IEFTINA reteta de paine
• 01-10-2014 Cum se tine corect parmezanul in bucatarie?
• 01-10-2014 4 greseli frecvente care distrug savoarea fripturii
• 30-09-2014 Mancarica de fasole cu carne de porc
• 30-09-2014 Reteta de quesadilla cu branza de capra
• 30-09-2014 Pizza rapida cu ou si avocado
• 30-09-2014 Prajitura cu ciocolata la microunde
• 30-09-2014 Cum sa economisesti bani cand mergi la cumparaturi?
• 29-09-2014 Friptura de iepure cu usturoi
• 29-09-2014 Sfaturi din bucatarie: ce sa NU mai faci cand gatesti carne pe aragaz
• 29-09-2014 Cheesecake cu dovleac si nuci
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Cum se gatesc crevetii

 

Se gatesc foarte rapid, insa asta nu inseamna ca nu poti sa o dai in bara. Trebuie sa fii atent in toate etapele: cand ii cumperi, cum ii cureti si cum ii prepari.

1. Cumpara-i cu atentie
Crevetii proaspeti sunt extremi de perisabili. Cel mai bine este sa-i gatesti in primele 24 de ore. Daca sunt adusi in magazine din tari indepartate, precum Thailanda, inseamna ca au mai fost congelati inainte. De aceea, cel mai bine este sa ii cumperi direct congelati din magazin. Orice ai alege, daca miros a amoniac, arunca-i. Este semn ca nu sunt tocmai proaspeti.

2. Dezgheata-i corect
Nu gati creveti fara sa-i dezgheti inainte. Daca ii pui congelati in apa clocotita, nu se vor gati bine. Cel mai bine este sa-i pui in apa rece si se vor dezgheta in cateva minute.

3. Condimenteaza-i
Creveti sunt dulci, moi si au in ei aroma marii. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa pui macar putina sare peste ei. Daca vrei sa le dai o aroma cu totul si cu totul deosebita insa, poti incerca lamaie, usturoi, patrunjel, busuioc, menta, marar, fenicul, rozmarin si alte condimente, in functie de modul in care ii prepari.

4. Nu-i gati prea mult timp
Exista o regula simpla pe care trebuie sa o cunosti: crevetii care stau drept sunt insuficient gatiti, crevetii care stau in forma de C sunt perfect gatiti, iar crevetii incolaciti care arata ca litera O sunt gatiti mult prea tare si cel mai probabil au o textura de cauciuc.

5. Nu-i cumpara in varianta semi-preparata
Nu te vei bucura de creveti proaspeti sau cu adevarat gustosi. Cumpara-i congelati si testeaza cat mai multe retete cu creveti.

sursa: foodstory

loading...
Realitatea.net
Libertatea.ro

Video Stiri