• 29-04-2016 Paste binecuvantat va dorim!
• 29-04-2016 Cum se face ciorba de miel
• 29-04-2016 Pizza cu ton si ceapa rosie
• 29-04-2016 Ciorba de perisoare
• 29-04-2016 Garnitura pentru gratar
• 29-04-2016 Costite de porc la gratar - Reteta pentru 1 Mai
• 28-04-2016 Cozonac de post
• 28-04-2016 Pasca cu orez
• 28-04-2016 Pasca cu crema de ciocolata
• 28-04-2016 Mici din carne de miel
• 28-04-2016 Prajitura cu crema de miere si nuci
• 27-04-2016 Cum vopsim ouale de Pasti natural
• 27-04-2016 Ciolan de porc in vas roman
• 27-04-2016 Sparanghel la cuptor cu sunca si branza
• 27-04-2016 Salata de cartofi cu tofu
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Cum se folosesc condimentele in mancaruri

 

Iti place sa experimentezi in bucatarie si sa obtii mancaruri savuroase cu un timp minim de preparare? Foloseste cat mai multe condimente! Te vor ajuta sa dai un gust mai bun salatelor, supelor, tocanitelor si fripturilor la cuptor. Condimentele pot fi seminte, radacini, fructe, muguri, coaja si scoarta anumitor plante, copaci sau arbusti. In comert, condimentele disponibile sunt cele intregi sau macinate. Ele isi pierd rapid aromele atunci cand sunt macinate, iar cele care stau timp indelungat pe rafturile magazinelor sunt si mai expuse la acest fenomen.

Cele mai convenabile ca pret si aromate sunt condimentele pastrate intregi, care rezista chiar si cativa ani pana isi pierd intensitatea. Astfel, pentru asezonarea mancarurilor, cel mai bine este sa macini cantitatea necesara de mirodenii in momentul in care incepi sa gatesti.

Ce poti folosi pentru macinarea condimentelor uscate
 
Lama cutitului. Condimentele intregi, precum cuisoarele, anasonul si scortisoara, pentru a elibera mai multe dintre uleiurile si aromele naturale, pot fi strivite cu ajutorul lamei unui cutit. Asaza lama cutitului pe condimente si, cu ajutorul podului palmei, preseaza ferm.
 
Mojar si pistil. Daca vrei sa obtii mirodenii cu o textura mai fina, le poti sfarama cu un mojar cu pistil. Adauga condimentele dorite in mojar si apoi piseaza-le cu pistilul pana cand obtii consistenta dorita.

Rasnita. Pentru condimente fine, poti folosi si o rasnita mai veche de cafea, pe care sa nu o mai intrebuintezi si pentru alte ingrediente.
 
Cum folosesti condimentele in mancaruri
 
Condimentele macinate isi elibereaza rapid uleiurile si aromele in mancaruri, in timp ce condimentele intregi au nevoie de mai mult timp. Foloseste condimente intregi pentru mancarurile care necesita mai mult timp de preparare, precum tocanite sau fripturi la cuptor. Acestea sunt potrivite pentru mancarurile rapide, deoarece majoritatea confera un gust amar daca sunt tinute mai mult timp pe foc.
 
Evita sa adaugi condimentele direct din borcan in cratitele incinse. Umezeala si caldura duc la pierderea aromelor si adesea cauzeaza sedimentarea si coacerea mirodeniilor, ceea ce confera preparatelor un gust neplacut. Pentru a evita aceasta problema, masoara separat condimentele si adauga-le in uleiul in care calesti la inceput legume.

 Pe de alta parte, uleiul stimuleaza eliberarea aromelor, care patrund mai rapid in celelalte ingrediente folosite.

sursa: acasa


Urmareste CULINAR.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau