• 01-04-2015 Retete de Pasti: Coaste de miel marinate
• 01-04-2015 Gustari: tarta umpluta cu carne
• 01-04-2015 Garnituri: Cartofi copti cu branza
• 01-04-2015 Salata friptura cu dressing
• 01-04-2015 Salata de primavara
• 31-03-2015 Reteta tort Sacher
• 31-03-2015 Vopsit oua: 10 retete pentru colorat oua de Paste
• 31-03-2015 Garnitura friptura: sparanghel copt cu ciuperci
• 31-03-2015 Smoothie sanatos: cocktail de fructe pentru Pasti
• 31-03-2015 Cobbler din paine, branza si sunca - FOTO
• 31-03-2015 Prajituri usoare: desert cu DOAR 3 ingrediente
• 30-03-2015 Prajitura cu ciocolata si inghetata
• 30-03-2015 Mic dejun cu enchilada
• 30-03-2015 Reteta de tarta cu ou, branza si sparanghel
• 30-03-2015 Retete Pasti cu imagini: paine italiana cu umplutura - FOTO
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Cum se folosesc condimentele in mancaruri

 

Iti place sa experimentezi in bucatarie si sa obtii mancaruri savuroase cu un timp minim de preparare? Foloseste cat mai multe condimente! Te vor ajuta sa dai un gust mai bun salatelor, supelor, tocanitelor si fripturilor la cuptor. Condimentele pot fi seminte, radacini, fructe, muguri, coaja si scoarta anumitor plante, copaci sau arbusti. In comert, condimentele disponibile sunt cele intregi sau macinate. Ele isi pierd rapid aromele atunci cand sunt macinate, iar cele care stau timp indelungat pe rafturile magazinelor sunt si mai expuse la acest fenomen.

Cele mai convenabile ca pret si aromate sunt condimentele pastrate intregi, care rezista chiar si cativa ani pana isi pierd intensitatea. Astfel, pentru asezonarea mancarurilor, cel mai bine este sa macini cantitatea necesara de mirodenii in momentul in care incepi sa gatesti.

Ce poti folosi pentru macinarea condimentelor uscate
 
Lama cutitului. Condimentele intregi, precum cuisoarele, anasonul si scortisoara, pentru a elibera mai multe dintre uleiurile si aromele naturale, pot fi strivite cu ajutorul lamei unui cutit. Asaza lama cutitului pe condimente si, cu ajutorul podului palmei, preseaza ferm.
 
Mojar si pistil. Daca vrei sa obtii mirodenii cu o textura mai fina, le poti sfarama cu un mojar cu pistil. Adauga condimentele dorite in mojar si apoi piseaza-le cu pistilul pana cand obtii consistenta dorita.

Rasnita. Pentru condimente fine, poti folosi si o rasnita mai veche de cafea, pe care sa nu o mai intrebuintezi si pentru alte ingrediente.
 
Cum folosesti condimentele in mancaruri
 
Condimentele macinate isi elibereaza rapid uleiurile si aromele in mancaruri, in timp ce condimentele intregi au nevoie de mai mult timp. Foloseste condimente intregi pentru mancarurile care necesita mai mult timp de preparare, precum tocanite sau fripturi la cuptor. Acestea sunt potrivite pentru mancarurile rapide, deoarece majoritatea confera un gust amar daca sunt tinute mai mult timp pe foc.
 
Evita sa adaugi condimentele direct din borcan in cratitele incinse. Umezeala si caldura duc la pierderea aromelor si adesea cauzeaza sedimentarea si coacerea mirodeniilor, ceea ce confera preparatelor un gust neplacut. Pentru a evita aceasta problema, masoara separat condimentele si adauga-le in uleiul in care calesti la inceput legume.

 Pe de alta parte, uleiul stimuleaza eliberarea aromelor, care patrund mai rapid in celelalte ingrediente folosite.

sursa: acasa


Urmareste CULINAR.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau