• 05-03-2015 Reteta pentru pranz: Branza la cuptor cu chili
• 05-03-2015 Bile de ciocolata date prin cacao
• 05-03-2015 Biscuiti inveliti in ciocolata alba - FOTO
• 05-03-2015 Prajitura cu dulce de leche
• 05-03-2015 Gustare cu sunca si branza
• 05-03-2015 Suc cu lamaie si miere
• 04-03-2015 Friptura la cuptor, in crusta de parmezan
• 04-03-2015 Dulceata laptelui - leche
• 04-03-2015 Lasagna de primavara
• 04-03-2015 Muschi de porc la cuptor
• 04-03-2015 Ce substante PERICULOASE se gasesc in ceaiurile la plic!
• 03-03-2015 Prajitura cu capsuni si frisca
• 03-03-2015 Carne la cuptor in stil mexican
• 03-03-2015 Prajitura trandafir facuta din capsuni
• 03-03-2015 Prajituri inimioare umplute cu capsuni
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Cum se face untul de casa

 

Ingrediente:

 2,5 kg smantana la temperatura camerei
 2 lingurite de sare
 
Mod de preparare:

Pentru a prepara untul este bine sa ai la dispozitie si un mixer sau un robot multifunctional de bucatarie. Inmoaie telurile de la mixer in apa rece, timp de 30 de minute. Acest pas este important deoarece untul nu se va mai lipi de ele.
Toarna smantana intr-un bol rece, bine sterilizat. Daca este omogenizata, smantana nu se va bate bine. Daca vrei sa obtii un unt cu un gust mai traditional, poti lasa smantana la rece, la aproximativ 8 grade, timp de 48 de ore.

Bate bine smantana pana cand devine mai densa. La inceput va avea o consistenta pufoasa, insa pe masura ce o bati se va ingrosa. Continua sa bati smantana pana cand se separa in globule de grasime. In curand, toata grasimea se va separa de lichid.
Transfera tot amestecul intr-o strecuratoare uscata, tapetata cu tifon. Scurge bine, pana cand tot lichidul este separat de grasime. Lichidul scurs poate fi depozitat in borcane si folosit pentru prepararea a diverse produse de panificatie, paine sau gogosi.

Transfera untul in alt recipient si mai bate inca 30 de minute. Framanta-l apoi cu mainile, timp de 10 - 15 minute. Intre timp este posibil sa mai ramana putin lichid, pe care il indepartezi.
Depoziteaza untul obtinut intr-un recipient sau inveleste-l in hartie de copt. Untul se lasa la rece pana la momentul folosirii.
 
Daca vrei sa obtii unt aromat, in procesul de preparare poti adauga diverse ierburi aromatice. Astfel, poti folosi untisor, usturoi verde, patrunjel, cimbru, fenicul, menta, rozmarin, marar, mustar si ansoa.

 Pentru un gust special, in unt poti adauga si cativa stropi de rom sau coniac.

sursa: acasa


Urmareste CULINAR.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Comentarii (1) | Adauga comentariu
  • #217 Ioan | 11-04-2013 19:50:04 |

    multumesc pentru articol, excelent. DAR VA ROG sa puneti un articol despre "Cum se separa smantana de lapte", sau simplu "Cum se obtine smantana". Multumesc

Adauga comentariu

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau