• 19-12-2014 Rulouri cu piept de pui - FOTO
• 19-12-2014 Piept de pui la cuptor - reteta cu DOAR 4 ingrediente
• 19-12-2014 Prajitura cu limoncello
• 19-12-2014 Prajitura cu biscuiti Oreo, gem si ciocolata
• 19-12-2014 Prajitura de Craciun: Mocha Yule Log
• 18-12-2014 Prajitura usoara cu gem si vanilie
• 18-12-2014 Reteta de Craciun, FARA COACERE - Mingiute cu magiun si cocos - FOTO
• 18-12-2014 Pavlova cu kiwi
• 18-12-2014 Cordon Bleu simplu de facut
• 18-12-2014 Omleta cu sunca si branza
• 17-12-2014 Cele mai toxice mancaruri de pe masa de Craciun
• 17-12-2014 Oua invelite in sunca
• 17-12-2014 Prajitura cu caramel si ciocolata
• 17-12-2014 Cartofi acordeon
• 17-12-2014 Ciuperci umplute cu carnaciori
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Cum se face untul de casa

 

Ingrediente:

 2,5 kg smantana la temperatura camerei
 2 lingurite de sare
 
Mod de preparare:

Pentru a prepara untul este bine sa ai la dispozitie si un mixer sau un robot multifunctional de bucatarie. Inmoaie telurile de la mixer in apa rece, timp de 30 de minute. Acest pas este important deoarece untul nu se va mai lipi de ele.
Toarna smantana intr-un bol rece, bine sterilizat. Daca este omogenizata, smantana nu se va bate bine. Daca vrei sa obtii un unt cu un gust mai traditional, poti lasa smantana la rece, la aproximativ 8 grade, timp de 48 de ore.

Bate bine smantana pana cand devine mai densa. La inceput va avea o consistenta pufoasa, insa pe masura ce o bati se va ingrosa. Continua sa bati smantana pana cand se separa in globule de grasime. In curand, toata grasimea se va separa de lichid.
Transfera tot amestecul intr-o strecuratoare uscata, tapetata cu tifon. Scurge bine, pana cand tot lichidul este separat de grasime. Lichidul scurs poate fi depozitat in borcane si folosit pentru prepararea a diverse produse de panificatie, paine sau gogosi.

Transfera untul in alt recipient si mai bate inca 30 de minute. Framanta-l apoi cu mainile, timp de 10 - 15 minute. Intre timp este posibil sa mai ramana putin lichid, pe care il indepartezi.
Depoziteaza untul obtinut intr-un recipient sau inveleste-l in hartie de copt. Untul se lasa la rece pana la momentul folosirii.
 
Daca vrei sa obtii unt aromat, in procesul de preparare poti adauga diverse ierburi aromatice. Astfel, poti folosi untisor, usturoi verde, patrunjel, cimbru, fenicul, menta, rozmarin, marar, mustar si ansoa.

 Pentru un gust special, in unt poti adauga si cativa stropi de rom sau coniac.

sursa: acasa

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Comentarii (1) | Adauga comentariu
  • #217 Ioan | 11-04-2013 19:50:04 |

    multumesc pentru articol, excelent. DAR VA ROG sa puneti un articol despre "Cum se separa smantana de lapte", sau simplu "Cum se obtine smantana". Multumesc

Adauga comentariu

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau