• 26-11-2014 Sfaturi pentru gatit cu ciuperci uscate
• 26-11-2014 Cum se face untul de post?
• 26-11-2014 Cafeneaua unde NU achiti nota de plata, ci timpul petrecut acolo!
• 26-11-2014 Salata mediteraneana cu fasole
• 26-11-2014 Reteta simpla de focaccia
• 26-11-2014 Reteta de oua a la cocotte
• 25-11-2014 Idei de gatit cu fasole din conserva
• 25-11-2014 Sursa sanatoasa de energie: milkshake cu dovleac si cafea
• 25-11-2014 Super dejun cu ovaz si migdale
• 25-11-2014 Cea mai usoara reteta de cartofi la cuptor
• 25-11-2014 Salata de porumb cu rosii
• 25-11-2014 Conopida la cuptor cu usturoi si parmezan
• 24-11-2014 Otraviti intentionat! 2 toxine extrem de periculoase pe care statul ne obliga sa le cumparam zilnic
• 24-11-2014 Reteta de 7 lei, pentru post - FOTO
• 24-11-2014 Cum sa prepari un consommé?
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Cum se face untul de casa

 

Ingrediente:

 2,5 kg smantana la temperatura camerei
 2 lingurite de sare
 
Mod de preparare:

Pentru a prepara untul este bine sa ai la dispozitie si un mixer sau un robot multifunctional de bucatarie. Inmoaie telurile de la mixer in apa rece, timp de 30 de minute. Acest pas este important deoarece untul nu se va mai lipi de ele.
Toarna smantana intr-un bol rece, bine sterilizat. Daca este omogenizata, smantana nu se va bate bine. Daca vrei sa obtii un unt cu un gust mai traditional, poti lasa smantana la rece, la aproximativ 8 grade, timp de 48 de ore.

Bate bine smantana pana cand devine mai densa. La inceput va avea o consistenta pufoasa, insa pe masura ce o bati se va ingrosa. Continua sa bati smantana pana cand se separa in globule de grasime. In curand, toata grasimea se va separa de lichid.
Transfera tot amestecul intr-o strecuratoare uscata, tapetata cu tifon. Scurge bine, pana cand tot lichidul este separat de grasime. Lichidul scurs poate fi depozitat in borcane si folosit pentru prepararea a diverse produse de panificatie, paine sau gogosi.

Transfera untul in alt recipient si mai bate inca 30 de minute. Framanta-l apoi cu mainile, timp de 10 - 15 minute. Intre timp este posibil sa mai ramana putin lichid, pe care il indepartezi.
Depoziteaza untul obtinut intr-un recipient sau inveleste-l in hartie de copt. Untul se lasa la rece pana la momentul folosirii.
 
Daca vrei sa obtii unt aromat, in procesul de preparare poti adauga diverse ierburi aromatice. Astfel, poti folosi untisor, usturoi verde, patrunjel, cimbru, fenicul, menta, rozmarin, marar, mustar si ansoa.

 Pentru un gust special, in unt poti adauga si cativa stropi de rom sau coniac.

sursa: acasa

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Comentarii (1) | Adauga comentariu
  • #217 Ioan | 11-04-2013 19:50:04 |

    multumesc pentru articol, excelent. DAR VA ROG sa puneti un articol despre "Cum se separa smantana de lapte", sau simplu "Cum se obtine smantana". Multumesc

Adauga comentariu

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau