• 27-05-2016 Socata - Din DOAR 4 ingrediente
• 27-05-2016 Pulpe de pui picante la gratar
• 27-05-2016 Prajitura cu foi si crema
• 27-05-2016 Tarta Tropezienne - Reteta de patiserie
• 27-05-2016 Paine impletita in doua culori
• 26-05-2016 Prajitura Kinder
• 26-05-2016 Placinta cu cirese
• 26-05-2016 Rulouri cu bacon
• 26-05-2016 Placinta cu capsuni
• 26-05-2016 Tarta cu pere si migdale
• 25-05-2016 Rulouri cu sunca si branza
• 25-05-2016 Paine umpluta
• 25-05-2016 Oua umplute cu spanac
• 25-05-2016 Tocanita de vinete cu rosii
• 25-05-2016 Chec aperitiv cu sunca si telemea
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Cum se face untul de casa

 

Ingrediente:

 2,5 kg smantana la temperatura camerei
 2 lingurite de sare
 
Mod de preparare:

Pentru a prepara untul este bine sa ai la dispozitie si un mixer sau un robot multifunctional de bucatarie. Inmoaie telurile de la mixer in apa rece, timp de 30 de minute. Acest pas este important deoarece untul nu se va mai lipi de ele.
Toarna smantana intr-un bol rece, bine sterilizat. Daca este omogenizata, smantana nu se va bate bine. Daca vrei sa obtii un unt cu un gust mai traditional, poti lasa smantana la rece, la aproximativ 8 grade, timp de 48 de ore.

Bate bine smantana pana cand devine mai densa. La inceput va avea o consistenta pufoasa, insa pe masura ce o bati se va ingrosa. Continua sa bati smantana pana cand se separa in globule de grasime. In curand, toata grasimea se va separa de lichid.
Transfera tot amestecul intr-o strecuratoare uscata, tapetata cu tifon. Scurge bine, pana cand tot lichidul este separat de grasime. Lichidul scurs poate fi depozitat in borcane si folosit pentru prepararea a diverse produse de panificatie, paine sau gogosi.

Transfera untul in alt recipient si mai bate inca 30 de minute. Framanta-l apoi cu mainile, timp de 10 - 15 minute. Intre timp este posibil sa mai ramana putin lichid, pe care il indepartezi.
Depoziteaza untul obtinut intr-un recipient sau inveleste-l in hartie de copt. Untul se lasa la rece pana la momentul folosirii.
 
Daca vrei sa obtii unt aromat, in procesul de preparare poti adauga diverse ierburi aromatice. Astfel, poti folosi untisor, usturoi verde, patrunjel, cimbru, fenicul, menta, rozmarin, marar, mustar si ansoa.

 Pentru un gust special, in unt poti adauga si cativa stropi de rom sau coniac.

sursa: acasa


Urmareste CULINAR.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Comentarii (1) | Adauga comentariu
  • #217 Ioan | 11-04-2013 19:50:04 |

    multumesc pentru articol, excelent. DAR VA ROG sa puneti un articol despre "Cum se separa smantana de lapte", sau simplu "Cum se obtine smantana". Multumesc

Adauga comentariu

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau