• 19-12-2014 Rulouri cu piept de pui - FOTO
• 19-12-2014 Piept de pui la cuptor - reteta cu DOAR 4 ingrediente
• 19-12-2014 Prajitura cu limoncello
• 19-12-2014 Prajitura cu biscuiti Oreo, gem si ciocolata
• 19-12-2014 Prajitura de Craciun: Mocha Yule Log
• 18-12-2014 Prajitura usoara cu gem si vanilie
• 18-12-2014 Reteta de Craciun, FARA COACERE - Mingiute cu magiun si cocos - FOTO
• 18-12-2014 Pavlova cu kiwi
• 18-12-2014 Cordon Bleu simplu de facut
• 18-12-2014 Omleta cu sunca si branza
• 17-12-2014 Cele mai toxice mancaruri de pe masa de Craciun
• 17-12-2014 Oua invelite in sunca
• 17-12-2014 Prajitura cu caramel si ciocolata
• 17-12-2014 Cartofi acordeon
• 17-12-2014 Ciuperci umplute cu carnaciori
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Cum se face pasca cu branza si stafide

 

Ingrediente:

Pentru aluat:
300 g faina
60 ml lapte
200 g zahar
2 galbenusuri
200 g unt
25 g drojdie
coaja de lamaie si portocala

Pentru umplutura:
1 kg branza de vaci
2 linguri smantana
2 linguri faina
4 oua
250 g zahar
200 g stafide
2 pliculete zahar vanilat
coaja de lamaie si de portocala
un praf de sare

Mod de preparare:

Intr-un bol se pune faina, se face un gol la mijloc si se adauga ouale, maiaua pregatita din drojdie, lapte si putin zahar si se framanta adaugandu-se toate ingredientele. Se obtine un aluat de cozonac si se lasa sa creasca langa o sursa de caldura.

Separat, in alt bol, se pun: branza de vaci, smantana, zaharul, coaja de lamaie si de portocala, un praf de sare, faina, zaharul vanilat si ouale. Toate acestea se amesteca cu mixerul iar la sfarsit se adauga stafidele.

Foaia de aluat, dupa ce a crescut, se asaza in tava unsa cu unt. Se formeaza cu mana, pe planseta un sul rasucit de grosimea unui deget si se taie in doua. Cele doua bucati se intind cu sucitorul. Prima foaie se asaza in tava unsa cu unt, se toarna compozitia de branza si apoi se acopera cu cealalta foaie, presandu-se usor sa nu iasa branza.

Se baga in cuptor la o temperatura potrivita, aceeasi de la inceput pana la sfarsit. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit la temperatura camerei cateva ore, se pudreaza cu zahar si se serveste ornata cu frunzulite de menta.

sursa: apropo

Articole despre: +retete pasca
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau