• 21-11-2014 Pui gatit in stil grecesc
• 21-11-2014 Barul unde NU exista nota de plata! Achiti cat vrei pentru consumatie
• 21-11-2014 Piept de pui la cuptor cu mozzarella
• 21-11-2014 Snicker facut in casa - FOTO
• 21-11-2014 Cum se foloseste bicarbonatul la gatit?
• 20-11-2014 Mamaliguta cu branza si smantana
• 20-11-2014 5 produse pe care mai bine le cumperi decat sa le faci tu
• 20-11-2014 Aperitiv cu branza si usturoi
• 20-11-2014 NU le mai cumparati! Biscuiti si fursecuri cu OTRAVA!
• 20-11-2014 Reteta de pastrav pe pat de legume
• 19-11-2014 Reteta de placinta cu branza si spanac
• 19-11-2014 Piept de pui cu rosii si ierburi aromate
• 19-11-2014 Pizza pepperoni cu doar 3 ingrediente
• 19-11-2014 Slabeste mancand la micul dejun!
• 19-11-2014 Reteta de crumble cu mere coapte
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Cum se face pasca cu branza si stafide

 

Ingrediente:

Pentru aluat:
300 g faina
60 ml lapte
200 g zahar
2 galbenusuri
200 g unt
25 g drojdie
coaja de lamaie si portocala

Pentru umplutura:
1 kg branza de vaci
2 linguri smantana
2 linguri faina
4 oua
250 g zahar
200 g stafide
2 pliculete zahar vanilat
coaja de lamaie si de portocala
un praf de sare

Mod de preparare:

Intr-un bol se pune faina, se face un gol la mijloc si se adauga ouale, maiaua pregatita din drojdie, lapte si putin zahar si se framanta adaugandu-se toate ingredientele. Se obtine un aluat de cozonac si se lasa sa creasca langa o sursa de caldura.

Separat, in alt bol, se pun: branza de vaci, smantana, zaharul, coaja de lamaie si de portocala, un praf de sare, faina, zaharul vanilat si ouale. Toate acestea se amesteca cu mixerul iar la sfarsit se adauga stafidele.

Foaia de aluat, dupa ce a crescut, se asaza in tava unsa cu unt. Se formeaza cu mana, pe planseta un sul rasucit de grosimea unui deget si se taie in doua. Cele doua bucati se intind cu sucitorul. Prima foaie se asaza in tava unsa cu unt, se toarna compozitia de branza si apoi se acopera cu cealalta foaie, presandu-se usor sa nu iasa branza.

Se baga in cuptor la o temperatura potrivita, aceeasi de la inceput pana la sfarsit. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit la temperatura camerei cateva ore, se pudreaza cu zahar si se serveste ornata cu frunzulite de menta.

sursa: apropo

Articole despre: +retete pasca
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau