• 05-02-2016 Prajitura cu ciocolata in doua culori
• 05-02-2016 Salata de ton cu oua
• 05-02-2016 Piure de cartofi cu bacon
• 05-02-2016 Clatite fara gluten
• 05-02-2016 Briose cu Nutella - Desert rapid de facut
• 04-02-2016 Cea mai buna cafea! Se face cu lapte condensat
• 04-02-2016 Prajitura cu capsuni si ciocolata
• 04-02-2016 Drob de curcan - Cum se face
• 04-02-2016 Prajitura cu mere si caramel
• 04-02-2016 Prajitura cu glazura de vanilie - Reteta cu piersici
• 03-02-2016 Chec cu fructe uscate
• 03-02-2016 Cartofi umpluti cu cascaval
• 03-02-2016 Prajitura cu nuca
• 03-02-2016 Tort cu crema de vanilie
• 03-02-2016 Piept de pui invelit in bacon - Gustare foarte delicioasa
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Cum se face pasca cu branza si stafide

 

Ingrediente:

Pentru aluat:
300 g faina
60 ml lapte
200 g zahar
2 galbenusuri
200 g unt
25 g drojdie
coaja de lamaie si portocala

Pentru umplutura:
1 kg branza de vaci
2 linguri smantana
2 linguri faina
4 oua
250 g zahar
200 g stafide
2 pliculete zahar vanilat
coaja de lamaie si de portocala
un praf de sare

Mod de preparare:

Intr-un bol se pune faina, se face un gol la mijloc si se adauga ouale, maiaua pregatita din drojdie, lapte si putin zahar si se framanta adaugandu-se toate ingredientele. Se obtine un aluat de cozonac si se lasa sa creasca langa o sursa de caldura.

Separat, in alt bol, se pun: branza de vaci, smantana, zaharul, coaja de lamaie si de portocala, un praf de sare, faina, zaharul vanilat si ouale. Toate acestea se amesteca cu mixerul iar la sfarsit se adauga stafidele.

Foaia de aluat, dupa ce a crescut, se asaza in tava unsa cu unt. Se formeaza cu mana, pe planseta un sul rasucit de grosimea unui deget si se taie in doua. Cele doua bucati se intind cu sucitorul. Prima foaie se asaza in tava unsa cu unt, se toarna compozitia de branza si apoi se acopera cu cealalta foaie, presandu-se usor sa nu iasa branza.

Se baga in cuptor la o temperatura potrivita, aceeasi de la inceput pana la sfarsit. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit la temperatura camerei cateva ore, se pudreaza cu zahar si se serveste ornata cu frunzulite de menta.

sursa: apropo


Urmareste CULINAR.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Articole despre: +retete pasca
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau