• 31-03-2015 Reteta tort Sacher
• 31-03-2015 Vopsit oua: 10 retete pentru colorat oua de Paste
• 31-03-2015 Garnitura friptura: sparanghel copt cu ciuperci
• 31-03-2015 Smoothie sanatos: cocktail de fructe pentru Pasti
• 31-03-2015 Cobbler din paine, branza si sunca - FOTO
• 31-03-2015 Prajituri usoare: desert cu DOAR 3 ingrediente
• 30-03-2015 Prajitura cu ciocolata si inghetata
• 30-03-2015 Mic dejun cu enchilada
• 30-03-2015 Reteta de tarta cu ou, branza si sparanghel
• 30-03-2015 Retete Pasti cu imagini: paine italiana cu umplutura - FOTO
• 30-03-2015 Reteta de salata cu carne, ou si branza
• 30-03-2015 Reteta omleta simpla: muffins la cuptor - FOTO
• 27-03-2015 Rulouri cu piept de pui si branza - FOTO
• 27-03-2015 Gustari calde: paine umpluta cu branza si bacon
• 27-03-2015 Tort reteta: tort "Iepuras" pentru Pasti - FOTO
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Cum se face painea cu cartofi

 

Ingrediente:

665 g de faina alba tip 550
680 g cartofi
1 lingura (de supa) plina cu drojdie uscata
4 lingurite sare
120 ml apa de la fierberea cartofilor calduta
2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Spalam bine si fierbem cartofii cu tot cu coaja impreuna cu jumatate din cantitatea de sare, pana vedem ca sint moi. Ii scoatem din apa, ii lasam la racit, ii curatim si ii strivim. Masuram 120 ml de apa, iar cand aceasta este calduta, punem drojdia in ea, pentru cinci minute.
Punem cartofii striviti in cuva robotului, adaugam dupa cele cinci minute drojdia cu tot cu apa, adaugam uleiul si amestecam pana se omogenizeaza bine ingredientele. Adaugam faina, restul de sare si framintam la viteza mica timp de 3 minute, apoi la viteza mijlocie timp de 11 minute. La inceput vom avea un aluat tare si sfarimicios, care in timpul framantarii devine "elastic" si frumos. Dupa ce am terminat de framantat, acoperim vasul cu o folie transparenta si lasam in loc caldut si ferit de curentii de aer sa dospeasca timp de 35 de minute. Aluatul va creste, dar nu exagerat de mult, adica nu-si va dubla volumul.

Impartim aluatul in doua bile, le aplatizam si incepem sa rulam aluatul spre noi, ultima bucatica o intindem un pic mai mult si presaram faina peste ea. Ii dam o forma cat de cat rotunda si punem painea cu taiatura dedesubt, pe un prosop pe care am presarat faina, presaram inca un pic de faina deasupra si acoperim cu un prosop. Lasam la dospit din nou 35 de minute, timp in care dam drumul la cuptor la 190 de grade, lasam si tava de la aragaz sa se infierbinte.

Scoatem tava de la aragaz, presaram putina faina deasupra, intoarcem usurel painea cu taietura in sus si o asezam pe tava. Bagam painea in cuptor, stropim peretii cuptorului cu apa si o lasam timp de 45 de minute (190 grade). La fiecare 8-10 minute am repetat stropitul cu apa.
Scoatem painea din cuptor o lasam sa se raceasca bine, apoi taiem si servim.
Paine cu cartofi pregatita de Daniela.


Urmareste CULINAR.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Articole despre: +cartofi +supa +drojdie uscata +sare +apa
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau