• 06-05-2016 Chec cu faina de porumb
• 06-05-2016 Turte cu cascaval si sunca
• 06-05-2016 Salata de fasole cu avocado si rosii
• 06-05-2016 Prajitura cu cirese si branza de vaci
• 06-05-2016 Prajitura cu capsuni FARA coacere
• 05-05-2016 Tort de ciocolata cu cirese
• 05-05-2016 Prajitura Raffaello
• 05-05-2016 Pulpa de porc la tava
• 05-05-2016 Rulada de biscuiti cu nuca de cocos
• 05-05-2016 Tort cu branza de vaci si ciocolata
• 04-05-2016 Cheesecake cu feta
• 04-05-2016 Daca nu le gatesti corect, te poti otravi! Lista alimentelor periculoase
• 04-05-2016 Chec zebra - Usor de facut
• 04-05-2016 Pui cu legume la tigaie
• 04-05-2016 Tocanita din inimi de pui
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Cum se face painea cu cartofi

 

Ingrediente:

665 g de faina alba tip 550
680 g cartofi
1 lingura (de supa) plina cu drojdie uscata
4 lingurite sare
120 ml apa de la fierberea cartofilor calduta
2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Spalam bine si fierbem cartofii cu tot cu coaja impreuna cu jumatate din cantitatea de sare, pana vedem ca sint moi. Ii scoatem din apa, ii lasam la racit, ii curatim si ii strivim. Masuram 120 ml de apa, iar cand aceasta este calduta, punem drojdia in ea, pentru cinci minute.
Punem cartofii striviti in cuva robotului, adaugam dupa cele cinci minute drojdia cu tot cu apa, adaugam uleiul si amestecam pana se omogenizeaza bine ingredientele. Adaugam faina, restul de sare si framintam la viteza mica timp de 3 minute, apoi la viteza mijlocie timp de 11 minute. La inceput vom avea un aluat tare si sfarimicios, care in timpul framantarii devine "elastic" si frumos. Dupa ce am terminat de framantat, acoperim vasul cu o folie transparenta si lasam in loc caldut si ferit de curentii de aer sa dospeasca timp de 35 de minute. Aluatul va creste, dar nu exagerat de mult, adica nu-si va dubla volumul.

Impartim aluatul in doua bile, le aplatizam si incepem sa rulam aluatul spre noi, ultima bucatica o intindem un pic mai mult si presaram faina peste ea. Ii dam o forma cat de cat rotunda si punem painea cu taiatura dedesubt, pe un prosop pe care am presarat faina, presaram inca un pic de faina deasupra si acoperim cu un prosop. Lasam la dospit din nou 35 de minute, timp in care dam drumul la cuptor la 190 de grade, lasam si tava de la aragaz sa se infierbinte.

Scoatem tava de la aragaz, presaram putina faina deasupra, intoarcem usurel painea cu taietura in sus si o asezam pe tava. Bagam painea in cuptor, stropim peretii cuptorului cu apa si o lasam timp de 45 de minute (190 grade). La fiecare 8-10 minute am repetat stropitul cu apa.
Scoatem painea din cuptor o lasam sa se raceasca bine, apoi taiem si servim.
Paine cu cartofi pregatita de Daniela.


Urmareste CULINAR.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Articole despre: +cartofi +supa +drojdie uscata +sare +apa
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau