• 27-05-2015 Prajitura Nanaimo - reteta si sfaturi de gatit
• 27-05-2015 Mancarica de vinete cu rosii
• 27-05-2015 GRESEALA pe care o fac gospodinele atunci cand gatesc CIORBA
• 27-05-2015 Placinta de cartofi cu branza
• 27-05-2015 Cartofi la cuptor cu smantana si branza
• 26-05-2015 Cei mai buni carnaciori cu sos
• 26-05-2015 Rulouri cu sunca si branza
• 26-05-2015 Legume la cuptor cu carnaciori
• 26-05-2015 Budinca crema vanilie
• 26-05-2015 Cheesecake cu capsuni
• 26-05-2015 Paine de casa fara faina
• 25-05-2015 Limba de vita cu sos
• 25-05-2015 Paine rustica cuptor
• 25-05-2015 Prajitura rapida si ieftina
• 25-05-2015 Reteta cafea - truc INEDIT pentru preparare
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Cum sa pregatesti o masa vegetariana de Pasti

 

Suntem obisnuiti ca pentru fiecare masa festiva sa pregatim in majoritatea cazurilor mancaruri cu carne. Nu concepem, in general, sa nu utilizam produse din carne si credem ca persoanele vegetariene nu prea au multe variante la dispozitie pentru a-si pregati ceva special. Site-ul retete.acasa.ro prezinta 5 retete ideale pentru o masa vegetariana de Pasti.

1. Oua din orez
Foloseste un orez lipicios pentru a forma jumatati de ou cu ajutorul unor forme pentru ouale de ciocolata. Pregateste orezul cu diverse condimente si mirodenii pentru a-l aroma, apoi da-i forma de jumatate de ou si aseaza-l cu partea rotunjita in sus. Decoreaza oul de Pasti cu bucatele mici de coaja de ridiche si cu fire subtiri de ceapa.

2. Supa de sparanghel
Sparanghelul este specific primaverii si poate fi servit la primul fel la masa de Paste. Ai nevoie numai de sparanghel, praz, ulei, supa de legume si coaja de lamaie. Pentru mai multa consistenta, incearca o supa crema de sparanghel.

3. Gruyere gratin
Gruyere gratin este un preparat elegant, potrivit pentru felul principal de mancare la masa de Paste. Preparatul se face din unt, oua, smantana, lapte, paine, branza Gruyere, vin alb si cimbru. Acest fel de mancare este usor de digerat, parfumat si elegant, foarte potrivit pentru o masa festiva.

4. Paine de casa
Poti face o paine de casa sub forma de iepure, servita alaturi de legume proaspete si de un sos la alegere. Pentru paine, ai nevoie de aluat de paine, stafide, migdale si un ou. Foloseste stafidele pe post de ochi si migdalele feliate pe post de dinti de iepure. Dupa ce painea este gata, pune pe burta iepurelui o frunza de salata verde umpluta cu sos si asaza in jurul painii legume proaspete. Citeste reteta Paine de casa.

5. Drob vegetarian
Drobul este una dintre mancarurile traditionale de pe masa de Pasti. Pregateste un drob obisnuit, din pui sau miel si un drob vegetarian pentru cei care nu consuma carne.

6. Briose cu morcovi
Morcovii pot fi folositi chiar si la desert. Incearca o reteta de briose cu morcovi si mere.

7. Placinta de morcovi
Fa o placinta pe baza de morcovi. Un quiche de morcovi cu ceapa constituie un preparat elegant si hranitor, potrivit pentru un meniu vegetarian de Pasti. Citeste reteta Placinta cu dovlecei si morcovi.

Ouale de ciocolata nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Pasti.




Urmareste CULINAR.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Galerie foto

 
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau