• 28-07-2016 Cum se curata nuca de cocos
• 28-07-2016 Salata de pui cu maioneza, ciuperci si porumb
• 28-07-2016 Tocanita de vinete cu rosii si ardei grasi
• 28-07-2016 Turte din cartofi fierti - O reteta cu numai 3 ingrediente
• 28-07-2016 Prajitura cu banane si scortisoara
• 27-07-2016 Salata Poienita, cu ciuperci si castraveti
• 27-07-2016 Prajitura rasturnata cu banane
• 27-07-2016 Prajitura "Puzzle", o bunatate cu ciocolata si budinca
• 27-07-2016 Piept de pui umplut la cuptor
• 27-07-2016 Snitele de pui cu cartofi
• 26-07-2016 Clatite din ovaz cu banana
• 26-07-2016 Tarta cu banana si frisca, FARA COACERE
• 26-07-2016 Cum recunosti somonul bun? Diferenta dintre somonul de crescatorie si cel salbatic
• 26-07-2016 Bombonele de casa cu ciocolata
• 26-07-2016 Pizza cu blat de dovlecei - O reteta de vara
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Cum sa pregatesti o masa vegetariana de Pasti

 

Suntem obisnuiti ca pentru fiecare masa festiva sa pregatim in majoritatea cazurilor mancaruri cu carne. Nu concepem, in general, sa nu utilizam produse din carne si credem ca persoanele vegetariene nu prea au multe variante la dispozitie pentru a-si pregati ceva special. Site-ul retete.acasa.ro prezinta 5 retete ideale pentru o masa vegetariana de Pasti.

1. Oua din orez
Foloseste un orez lipicios pentru a forma jumatati de ou cu ajutorul unor forme pentru ouale de ciocolata. Pregateste orezul cu diverse condimente si mirodenii pentru a-l aroma, apoi da-i forma de jumatate de ou si aseaza-l cu partea rotunjita in sus. Decoreaza oul de Pasti cu bucatele mici de coaja de ridiche si cu fire subtiri de ceapa.

2. Supa de sparanghel
Sparanghelul este specific primaverii si poate fi servit la primul fel la masa de Paste. Ai nevoie numai de sparanghel, praz, ulei, supa de legume si coaja de lamaie. Pentru mai multa consistenta, incearca o supa crema de sparanghel.

3. Gruyere gratin
Gruyere gratin este un preparat elegant, potrivit pentru felul principal de mancare la masa de Paste. Preparatul se face din unt, oua, smantana, lapte, paine, branza Gruyere, vin alb si cimbru. Acest fel de mancare este usor de digerat, parfumat si elegant, foarte potrivit pentru o masa festiva.

4. Paine de casa
Poti face o paine de casa sub forma de iepure, servita alaturi de legume proaspete si de un sos la alegere. Pentru paine, ai nevoie de aluat de paine, stafide, migdale si un ou. Foloseste stafidele pe post de ochi si migdalele feliate pe post de dinti de iepure. Dupa ce painea este gata, pune pe burta iepurelui o frunza de salata verde umpluta cu sos si asaza in jurul painii legume proaspete. Citeste reteta Paine de casa.

5. Drob vegetarian
Drobul este una dintre mancarurile traditionale de pe masa de Pasti. Pregateste un drob obisnuit, din pui sau miel si un drob vegetarian pentru cei care nu consuma carne.

6. Briose cu morcovi
Morcovii pot fi folositi chiar si la desert. Incearca o reteta de briose cu morcovi si mere.

7. Placinta de morcovi
Fa o placinta pe baza de morcovi. Un quiche de morcovi cu ceapa constituie un preparat elegant si hranitor, potrivit pentru un meniu vegetarian de Pasti. Citeste reteta Placinta cu dovlecei si morcovi.

Ouale de ciocolata nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Pasti.




Urmareste CULINAR.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Galerie foto

 
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri