• 22-10-2014 Trufe de ciocolata cu castane
• 22-10-2014 Ce gust are Sarutul lui Dracula?
• 22-10-2014 Sfaturi pentru gatit cu mustar
• 22-10-2014 Deliciu de toamna: mere coapte cu afine si crema de vanilie
• 22-10-2014 Cocktail pentru petreceri: Halloween Grog
• 21-10-2014 Cel mai usor sos de usturoi
• 21-10-2014 NU mai arde friptura! Uite care sunt temperaturile ideale, in functie de tipul de carne
• 21-10-2014 Legume de toamna - retete si sfaturi culinare
• 21-10-2014 Experimentul care te va infiora: Pui otraviti si scosi la vanzare!!!
• 21-10-2014 Cel mai bun sos pentru fripturi
• 20-10-2014 Reteta de spaghete cu ardei
• 20-10-2014 Cum sa gatesti cu faina integrala?
• 20-10-2014 Reteta de cornulete
• 20-10-2014 Utilizari surprinzatoare ale servetelelor de bucatarie
• 20-10-2014 Placinta cu carne si ciuperci
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Cum sa gatesti carnea de pui

 

Carnea de pui este intotdeauna alimentul versatil delicios, pe care il poti integra in retete gustoase pentru cina. Cel mai mare avantaj al puiului este acela ca poate avea un gust total diferit, in functie de felul in care il prepari. Prajeste-l, coace-l, gateste-l pe gratar, asezoneaza-l cu diverse ierburi aromatice si condimente, adauga-l in supe fade sau in tocanite. Toate acestea sunt variante pe care le ai intotdeauna la indemana cand vrei sa reinventezi carnea de pui la cina!

Puiul cu ierburi aromatice

Renunta la ketchup, mustar sau maioneza. Puiul la gratar va avea un gust incredibil cand il aromatizezi cu o serie de condimente sanatoase, asa cum este sosul salsa verde sau cu un dressing din lamaie, scortisoara, busuioc proaspat, ulei de masline si ardei iuti. Un sos pesto realizat in casa merge de minune cu friptura de pui la cuptor, la fel si sosul harissa (condiment dulce-picant specific bucatariei orientale).

Hreanul si mixtul de condimente precum cimbrul, coriandrul, ghimbirul etc, sunt alte moduri interesante de a da un gust interesant si nou carnii de pui gatite.

Puiul ca ingredient pentru alte mancaruri


In loc sa reincalzesti carnea de pui preparata in urma cu 1-2 zile, foloseste-o ca ingredient in alte mancaruri, precum supe de legume sau salate. Taie-l in bucatele si adauga-l in diverse preparate, chiar si in sandwich-uri. Tot puiul mai vechi poate redeveni suculent si gustos in orez, paste si chiar in omleta!

Puiul gatit la foc mocnit

Cand gatesti puiul la fel in fiecare saptamana, ai toate sansele sa te plictisesti de gustul lui. Daca ai spirit aventurier in bucatarie, incearca o alta metoda de gatit, ceva mai rudimentara: coace-l in tava sub o caramida (il sectionezi in doua si asezi peste el caramida infasurata in folie) sau prajeste-l intr-un ceaun, pana pielea lui devine foarte crocanta si aramie.

Puiul pane

Exista foarte multe retete de pui pane, care dau carnii de pasare un gust special si apetisant. Ce-ar fi sa treci puiul prin pesmet si parmezan inainte sa il prajesti sau sa il cufunzi in lapte batut si faina, ca apoi sa il prajesti in tigaie?

Mai poti taia puiul fasii, ca apoi sa le treci prin fulgi de porumb si sa le coci bine. Reteta merge de minune cu sos de rosii picant sau sos Chutney cu mango.

sursa: acasa

Articole despre: +retete gustoase +puiul pane
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri