• 16-09-2014 Uite asa se face omleta spaniola cu spanac
• 16-09-2014 Medalioane de porc cu sos
• 16-09-2014 Secretele placintei cu mere
• 16-09-2014 Sarmalute moldovenesti pe pat de varza calita
• 16-09-2014 Briose cu banana si ciocolata
• 15-09-2014 Paste fusilli cu sos de rosii crude
• 15-09-2014 Salata detoxifianta de toamna
• 15-09-2014 Uite cum se face maioneza fara ou!
• 15-09-2014 Sfaturi culinare: ce sa NU mai faci cand gatesti friptura
• 15-09-2014 Chiftelute cu paste si sos
• 12-09-2014 Paste cu fructe de mare si busuioc
• 12-09-2014 Ciuperci umplute cu parmezan
• 12-09-2014 10 secrete din industria alimentara care pot provoca decesul
• 12-09-2014 Supa cu cartofi copti si bacon
• 12-09-2014 Reteta usoara de ratatouille
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Broccoli gratinat cu cartofi si carnati

 

Ingrediente:

broccoli
doi carnati grosi si destul de marisori ca lungime
4 cartofi de marime medie
smantana
parmezan ras
o bucata branza de oaie sau cascaval afumat daca se poate
doi catei usturoi
pesmet

Mod de preparare:


Am spalat broccoli, taiat si fiert citeva minute in apa cu sare. Atentie trebuie sa ramana al dente.  Scurgem de apa si-i lasam la racit. Fierbem si cartofii in apa cu sare, cu tot cu coaja, cca 20-25 de minute, trebuie sa ramina un pic tarisori. Scurgem si de aici apa si-i lasam la racit.
Cirnatii ii dezpielitam, ii sfarimam cit mai marunt si-i prajim citeva minute in tigaia de prajit in care am pus un pic de ulei si usturoiul curatat si taiat marunt. Impartim ingredientele in doua parti aproximativ egale. Apoi, intr-o tava yena unsa cu un pic de ulei, am presarat pesmet, am pus un strat de cartofi taiati felii subtiri, am continuat cu broccoli, compozitia de cirna, am presarat parmezan ras si am dat prin razatoare branza de oaie (cascavalul), am pus din loc in loc citeva lingurite de smintina (nu exagerati, ca dupa aia nu va face bine ficatelului din dotare) si am continuat din nou cu cartofi, broccoli, cirnat, brinza, parmezan, smintina si pesmet.
Am acoperit cu foaie de aluminiu si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de cca 25 de minute, ultimele 5 minute lasam fara foaia de aluminiu, ca sa se coloreze un pic deasupra.
Lasam sa se racoreasca vreo cinci minute si servim alaturi de un pahar de vin rosu.

Broccoli gratinati cu cartofi si carnati recomandati de Daniela.

loading...
Realitatea.net
Libertatea.ro

Video Stiri