• 28-08-2014 Sfaturi pentru gatit cu conserva de peste
• 28-08-2014 8 secrete pe care chelnerii nu o sa ti le spuna niciodata
• 28-08-2014 Tacos vietnamez
• 28-08-2014 Ceai pentru detoxifierea plamanilor
• 28-08-2014 Inghetata de banane cu cocos
• 28-08-2014 Reteta uitata si redescoperita: SARMALE UNGURESTI
• 27-08-2014 Sfaturi de la Oana Cuzino: cum sa slabesti sanatos?
• 27-08-2014 Oua posate cu somon si avocado
• 27-08-2014 Jamie Oliver te invata cum sa alegi peste proaspat
• 27-08-2014 Limonada longevitatii
• 27-08-2014 Salata de avocado cu ton si rosii
• 26-08-2014 Supa lui Hipocrate – combate cancerul, bolile de inima si de rinichi
• 26-08-2014 Ghiveci de vinete
• 26-08-2014 Dulceata de afine - usor si repede
• 26-08-2014 Reteta de rosii umplute cu guacamole
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Broccoli gratinat cu cartofi si carnati

 

Ingrediente:

broccoli
doi carnati grosi si destul de marisori ca lungime
4 cartofi de marime medie
smantana
parmezan ras
o bucata branza de oaie sau cascaval afumat daca se poate
doi catei usturoi
pesmet

Mod de preparare:


Am spalat broccoli, taiat si fiert citeva minute in apa cu sare. Atentie trebuie sa ramana al dente.  Scurgem de apa si-i lasam la racit. Fierbem si cartofii in apa cu sare, cu tot cu coaja, cca 20-25 de minute, trebuie sa ramina un pic tarisori. Scurgem si de aici apa si-i lasam la racit.
Cirnatii ii dezpielitam, ii sfarimam cit mai marunt si-i prajim citeva minute in tigaia de prajit in care am pus un pic de ulei si usturoiul curatat si taiat marunt. Impartim ingredientele in doua parti aproximativ egale. Apoi, intr-o tava yena unsa cu un pic de ulei, am presarat pesmet, am pus un strat de cartofi taiati felii subtiri, am continuat cu broccoli, compozitia de cirna, am presarat parmezan ras si am dat prin razatoare branza de oaie (cascavalul), am pus din loc in loc citeva lingurite de smintina (nu exagerati, ca dupa aia nu va face bine ficatelului din dotare) si am continuat din nou cu cartofi, broccoli, cirnat, brinza, parmezan, smintina si pesmet.
Am acoperit cu foaie de aluminiu si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de cca 25 de minute, ultimele 5 minute lasam fara foaia de aluminiu, ca sa se coloreze un pic deasupra.
Lasam sa se racoreasca vreo cinci minute si servim alaturi de un pahar de vin rosu.

Broccoli gratinati cu cartofi si carnati recomandati de Daniela.

loading...

Video Stiri