• 24-07-2016 Cum se coc vinetele corect! Toate gospodinele fac aceasta greseala
• 23-07-2016 Tocanita de porc cu slanina scarita si cartofi pai
• 22-07-2016 Mousse cu biscuiti Oreo
• 22-07-2016 Porumb fiert - Cum sa-l faci cat mai aromat
• 22-07-2016 Omleta la cuptor cu sunca si branza
• 22-07-2016 Avocado pane - O gustare inedita
• 22-07-2016 Cartofi umpluti cu oua - Reteta pentru dimineti de weekend
• 21-07-2016 Ficatei de pui cu ceapa prajita
• 21-07-2016 Orez la cuptor cu branza si piept de pui
• 21-07-2016 Tocanita de cartofi cu felii de carnaciori
• 21-07-2016 Prajitura rasturnata cu piersici si budinca
• 21-07-2016 Cum sa fac prajitura cu piersici
• 20-07-2016 Barcute umplute cu telemea
• 20-07-2016 Peste prajit cu sos de citrice
• 20-07-2016 Prajitura FARA COACERE cu crema de vanilie
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme

Broccoli gratinat cu cartofi si carnati

 

Ingrediente:

broccoli
doi carnati grosi si destul de marisori ca lungime
4 cartofi de marime medie
smantana
parmezan ras
o bucata branza de oaie sau cascaval afumat daca se poate
doi catei usturoi
pesmet

Mod de preparare:


Am spalat broccoli, taiat si fiert citeva minute in apa cu sare. Atentie trebuie sa ramana al dente.  Scurgem de apa si-i lasam la racit. Fierbem si cartofii in apa cu sare, cu tot cu coaja, cca 20-25 de minute, trebuie sa ramina un pic tarisori. Scurgem si de aici apa si-i lasam la racit.
Cirnatii ii dezpielitam, ii sfarimam cit mai marunt si-i prajim citeva minute in tigaia de prajit in care am pus un pic de ulei si usturoiul curatat si taiat marunt. Impartim ingredientele in doua parti aproximativ egale. Apoi, intr-o tava yena unsa cu un pic de ulei, am presarat pesmet, am pus un strat de cartofi taiati felii subtiri, am continuat cu broccoli, compozitia de cirna, am presarat parmezan ras si am dat prin razatoare branza de oaie (cascavalul), am pus din loc in loc citeva lingurite de smintina (nu exagerati, ca dupa aia nu va face bine ficatelului din dotare) si am continuat din nou cu cartofi, broccoli, cirnat, brinza, parmezan, smintina si pesmet.
Am acoperit cu foaie de aluminiu si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de cca 25 de minute, ultimele 5 minute lasam fara foaia de aluminiu, ca sa se coloreze un pic deasupra.
Lasam sa se racoreasca vreo cinci minute si servim alaturi de un pahar de vin rosu.

Broccoli gratinati cu cartofi si carnati recomandati de Daniela.


Urmareste CULINAR.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri